Poliţistul Filip de la Proximitate, reclamat la Minister

Situaţia bătrânilor din Gorj este ignorată de poliţiştii de proximitate. Asta a demonstrat ieri comisarul de poliţie, Cornel Filip, care a lipsit de la şedinţa organizată de Prefectura Gorj în cadrul căreia trebuia să prezinte situaţia persoanelor vârstnice singure din localităţile Gorjului. Absenţa comisarului de poliţie l-a enervat la maxim pe Liviu Andrei care a fost nevoit să amâne şedinţa.

Membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-au adunat ieri la Prefectura Gorj pentru a vedea care este situaţia bătrânilor singuri din localităţile Gorjului. La şedinţă au fost prezenţi toţi membrii comitetului, mai puţin comisarul de poliţie Filip Cornel care trebuia să prezinte situaţia bătrânilor singuri. Pensionarii prezenţi nu se aşteptau ca acesta să lipsească mai ales că se ştia încă de acum trei luni ce trebuia să se discute şi consideră că a intervenit ceva foarte importat între timp de l-a determinat pe comisar să nu se prezinte la dialog. „În discuţie era o sarcină trasată poliţiei de proximitate şi asistenţilor sociali de la primării să identifice persoanele vârstnice care locuiesc singure şi care sunt vămuite de nepoţi, copii şi alţi infractori, care sunt expuşi la jafuri şi cei care sunt foarte bolnavi şi necesită asistenţă medicală la domiciliu, sarcină care îi revine poliţiei de proximitate aşa cum spune legea, adică şeful de post are atribuţiuni de poliţie de proximitate şi asistentul social de la primărie are în evidenţele sale starea de sănătate a bătrânilor, adică câţi sunt bolnavi, câţi sunt la pat. Asta trebuia să discutăm astăzi. Poliţia nu a venit de aia s-a amânat şedinţa pentru că ei aveau situaţia bătrânilor centralizată dar cine ştie ce lucruri importante au avut de rezolvat de nu au venit. Oricum ştiau de şedinţa asta de acum trei luni că noi anunţăm şedinţele cu trei luni înainte ca să ştie toţi să se pregătească”, a declarat Ion Velcea, vicepreşedintele Comitetului pentru Persoane Vârstnice din judeţul Gorj. 

Lipsa poliţistului a dus la amânarea şedinţei

Absenţa comisarului de poliţie l-a enervat la culme pe prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, care s-a văzut nevoit să amâne şedinţa şi să-i ceară notă explicativă comisarului pentru absenţa sa. Totodată, Andrei a anunţat că va sesiza şi Ministerul de Interne despre gestul comisarului Filip Cornel. „Nu este permis aşa ceva ca o persoană cu răspundere să nu vină la o şedinţă în care este direct implicat. Trebuia să anunţe măcar că lipseşte. Toţi avem treabă şi probleme, eu de exemplu sunt în concediu fără plată dar cu toate astea sunt la muncă şi îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu. Îmi pare rău pentru situaţia creată şi îmi cer scuze public pentru absenţa comisarului Filip”. Liviu Andrei şi-a rugat secretara să facă un raport şi să îl înainteze inspectorului şef al poliţiei din Gorj cu cele întâmplate la şedinţă şi totodată să ceară o notă explicativă pentru absenţa comisarului de la Poliţia de Proximitate. 

Filip a avut de rezolvat nişte dosare

Contactat telefonic, comisarul Cornel Filip susţine că a omis să anunţe că nu poate veni la şedinţă pentru că a trebuit să fie prezent la mai multe cercetări penale care nu suportau amânare. Totodată el consideră că a fost suficient că şi-a trimis un subaltern care să prezinte situaţia bătrânilor singuri din Gorj. „Absenţa mea nu este nemotivată la comitetul de dialog civic pentru că avem în derulare activităţi care nu pot fi amânate şi anume activităţi de cercetare în mai multe dosare penale pe care trebuie să raportăm şi stadiul de cercetare la IGP. Îmi cer scuze că nu am informat prefectul dar o să-i explicăm motivul pentru care s-a întâmplat asta. A mers la şedinţă un inspector.  Materialul a fost întocmit şi înaintat Prefecturii încă de acum trei zile cu semnătura şi acordul inspectorului şef, a fost multiplicat şi pus în mapele tuturor participanţilor, dar am uitat să anunţ că nu pot participa la această şedinţă. Nu ştiu că şedinţa a fost amânată din cauza mea, am înţeles că trebuie să vină ceva de la Prefectură, vom explica situaţia şi vom rezolva iar data viitoare voi fi prezent”.

Subalternul lui Cornel Filip a venit la şedinţă cu întârziere, ce-i drept, dar nu a ştiut că trebuie să prezinte vreun material.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: