La Peştişani s-a votat "cu masca pe figură"

Membrii secţiilor de votare de pe raza comunei gorjene Peştişani i-au primit ieri pe alegători purtând pe faţă măşti împotriva gripei porcine, virusul gripei A H1N1 băgându-i în sperieţi pe cei care distribuiau buletinele de vot. Cele trei secţii de votare amenajate în centrul comunei deservesc toate satele componente ale localităţii, la Peştişani, ca şi în judeţul Gorj, nefiind semnalate cazuri de gripă porcină până acum.

 Cei din secţii au transpirat din greu cu măştile pe faţă, atmosfera fiind una de spital, mai degrabă, decât una electorală. Oamenii şi-au luat treaba în serios şi, cel puţin când erau jurnalişti prin preajmă, au purtat măştile pe figură, la fel cum fac doctorii la spital atunci când operează. Alegătorii s-au minunat de situaţia respectivă, femeile mai în vârstă au apreciat măsurile de prevenire, iar cei din birourile electorale au trebuit să reziste tentaţiei de a da masca jos şi a respira aer proaspăt. "Noi suntem convinşi că nu e niciun virus pe aici, dar ce să facem, că trebuie să le purtăm. La noi e aer proaspăt, că suntem la munte, e frig noaptea, mor viruşii, dar nu-i numai că purtăm măşti, avem şi soluţie ca să dezinfectăm mânerele la uşi şi avem şi covoraşul îmbibat cu soluţie la intrare. E treabă serioasă", spunea un purtător de mască.

Măştile au fost primite de la primărie

Preşedintele secţiei electorale numărul 300, Elena Camelia Costescu, a precizat că măştile respective au fost împărţite de către Primăria Peştişani, cu menţiunea cu purtarea lor este obligatorie. "Am înţeles că este o dispoziţie a celor de la Sanepid, au cerut să purtăm aşa ceva şi vă daţi seama că ne-am conformat. Ele nu sunt comode deloc, să stai toată ziua aşa cu ele pe faţă, dar nu avem ce face", a declarat şefa secţiei de votare.

Membrii biroului electoral din secţia amintită, precum şi cei de la celelalte secţii din Peştişani, declară, la rândul lor, că măştile sunt incomode, dar că le poartă întrucât "acestea sunt ordinele". "Nu e uşor deloc, mai sunt şi fumători printre noi, le mai dăm jos când ieşim afară, dar nu avem încotro şi trebuie să le purtăm. E bine că se previne totuşi o chestie care aţi văzut câte probleme a făcut prin ţară", spunea un membru al unei secţii de votare.

Viceprimarul localităţii Peştişani, Nicolae Nicolcioiu, a declarat, că primăria a împărţit măştile pentru protecţie la gripa porcină la solicitarea autorităţilor sanitare. "Este o decizie pe care ne-au transmis-o cei de la Sanepid şi ne-am conformat. De dimineaţă, la prima oră, am constatat că un membru de la o secţie de votare nu avea mască, am procurat una imediat şi, astfel, toţi cei din birourile electorale au măştile de protecţie asigurate", a declarat viceprimarul localităţii.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: