Poliţistul Şoric şi loviturile de stat

A ajuns lovitura de stat un fel de înjurătură pe care şi-o adresează politicienii unii altora ori de câte ori sunt nemulţumiţi de cum merg treburile. Întâi a strigat Băsescu că s-a pus la cale lovitura de stat odată cu mitingul poliţiştilor. A trecut un timp în care n-am aflat amănunte despre acea lovitură, amănunte care ar fi trebuit să se regăsească în raportul făcut după acele evenimente. În Parlament lucrurile s-au încurcat rău de tot prin decizia opoziţiei de a nu mai participa la lucrările camerei atâta timp cât ele sunt conduse de preşedinta Roberta Anastasie. A trecut o săptămână, două, trei, patru… şi opoziţia o ţine tot aşa. Puterea căreia îi crapă buza după legile de a căror adoptare condiţionează creditorii acordarea tranşelor de bani n-a avut încotro şi i-a dat opoziţiei ce şi-a dorit, adică liber de la lucrările biroului permanent, prin modificarea Regulamentului Camerei. Cu alte cuvinte nu mai pot bloca lucrările Biroului Permanent pentru că nu mai este obligatorie atingerea cvorumului, deciziile putând fi luate cu majoritatea celor prezenţi. Aşa că opoziţia dacă vrea ceva va trebui să vină la serviciu.

Văzându-se cam pe dinafară şi lăsaţi fără nici o putere opoziţia, prin liberalul Tăriceanu, strigă şi ea acum cât o ţine gura că e lovitură de stat. În ajutorul lui sare şi Năstase care completează cu observaţia că statul de drept nu mai funcţionează. Noi cei mulţi şi proşti care ne uităm prostiţi la circul pe care-l plătim cu bani grei putem striga că şi acţiunea opoziţiei şi cea a puterii sunt loviturile de stat menite să ne toace nervii, banii şi sănătatea. Personal nu cred în niciuna din loviturile de stat ale unora sau altora, pentru simplul motiv că în România niciodată n-au dat lovituri de stat românii, ci cu totul alte naţionalităţi prin reprezentanţii lor de seamă, ofiţeri de tot felul de informaţii.

După ce l-am văzut la televizor pe celebrul poliţist Şoric de la Piatra Neamţ, care este şeful poliţiştilor din acel loc, pot să afirm cu tărie că deplasarea poliţiştilor la Palatul Cotroceni, ca o deviaţie a mitingului pe care l-au făcut legal, precum şi comportamentul lor de acolo a fost pus la cale de interlopii cu care prea adesea sunt încârduiţi. După ce ditamai şeful de poliţie se mira în direct de faptul că interlopii sunt… interlopi şi cerea hotărât redefinirea termenului, cred că poliţistul Garcea pe care l-au batjocorit ani de zile un cuplu de umorişti era de fapt un fel de…  academician în rândul Poliţiei. Dacă un şef de poliţie crede că bandiţii care se împuşcă şi se taie prin oraşe, la lumina zilei şi cel mai adesea sub nasul poliţiştilor, sunt nişte oameni cinstiţi care ”pentru a avea şi gura lor ce să mănânce” dau bani cu camătă, ca şi procurorii, iar interlopii sunt cei care au locotenenţi, nu pot decât să-i spun Şoricului: măi groşteiule, ăia care au locotenenţi sunt… căpitani, potaie!

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: