Poluare şi poluţii

Ecologiştii şi verii lor vitregi, scepticii, continuă să se certe pe tema încălzirii globale şi a cauzelor acesteia. Primii zic că-i de mâna omului, ceilalţi zic ori că există pentru că aşa a fost să fie, ori că nici măcar nu ne încălzim, că uitaţi-vă şi voi ce ierni grele şi ce toamne ploioase avem în ultima vreme. Dar cea mai importantă descoperire este de natură recentă şi vine să dea peste cap ambele tabere, care ar putea deja face schimb de argumente stupide: s-ar părea că încălzirea globală a fost încetinită în ultima vreme tocmai din cauza poluării, care a creat un înveliş reflectorizant ce respinge o parte din radiaţiile solare. Oaaaau! Deci poluarea ajută la combaterea încălzirii globale. Hait!


Aşa, ca să moară toţi bicicliştii homosexuali, fabricanţii de maşini care stau să sugă la soare să bage combustibil în rezervor şi, în general, toţi ecologiştii ăia înţepaţi are criticau ţările puternic industrializate pentru poluarea masivă şi le obligau să facă trafic cu dreptul de a polua mai mult.

Noua modă nu e greu de întrevăzut: maşinile americane vor deveni cele mai de fiţe de pe continent. Reclamele vor suna aşa: ”E drept, maşina X este o măgăoaie de neam prost care nu prea ia curbe şi consumă cât o navetă spaţială, daaaaaaaar... ŞTIŢI CÂT POLUEAZĂ-! Imens! Ia-ţi şi tu una, dacă vrei să previi dezastrul încălzirii globale! Poluăm pentru că ne pasă!”. Apoi se vor face forumuri de şoferi iubitori de acelaşi sex care-i vor înjura pe ţăranii ăia de biciclişti. ”Îl ştiţi pe Mike, vecinul de la 2- Numai cu bicicleta merge la serviciu, nenorocitul! Nu se gândeşte la milioanele de vieţi pe care le poate salva dacă şi-ar lua SUV-ul ăla cu motor de 7 litri şi l-ar supratura intens prin trafic. E clar, nu-şi doreşte o lume mai bună pentru copiii noştri!”.

În general, o astfel de răsturnare de situaţie ar fi hazlie şi folositoare. Ecologiştii oricum nu contau, pentru că, deşi foloseau resurse puţine ale planetei, le foloseau degeaba. Măcar asta îi va mai ţine ocupaţi pentru câteva decenii. Amin!

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: