Pompier vânat de Fisc pentru fotografiile de nuntă. Condamnare!

Marea operațiune a Fiscului de acum doi-trei ani, când a luat în vizor nunțile, botezurile și alte evenimente private, a avut urmări și în Gorj. Un militar al ISU Gorj, care făcea fotografii și filmări în timpul liber, a fost trimis în judecată și condamnat, zilele trecute, pentru evaziune fiscală. Fiscul l-a „vânat” și l-a obligat să plătească mai bine de 10 mii de lei.

Bărbatul de 42 de ani a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Lucrătorul ISU Gorj este acuzat că, „în perioada 2012-2016, a prestat activități în domeniul înregistrărilor audio-video sau prin fotografiere, la diferite evenimente private, în mod repetat, fără a declara veniturile realizate din aceste activități independente, activități pentru care, potrivit legislației fiscale, avea obligația de plată a impozitului și a contribuției de asigurări sociale de sănătate”.

Potrivit rechizitoriului, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj a formulat o plângere penală după ce pe Facebook au fost găsite imagini și videoclipuri de la anumite evenimente (nunți, botezuri, cununii civile, petreceri) promovate de salariatul ISU Gorj, sub titulatura „(....) STUDIO V... servicii foto-video profesionale”.

Pentru a se convinge de aspectele apărute în spațiul public, organele de inspecție fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj au efectuat, în vara lui 2017, un control inopinat la adresa angajatului ISU Gorj.

„Cum persoana fizică nu a depus declarații la organele fiscale, echipa de inspecție fiscală a procedat la stabilirea bazei de impozitare prin estimare, în baza documentelor și informațiilor apărute în spațiul public și a declarațiilor acestuia date prin notă explicativă”, potrivit informațiilor din dosar.

Așa se face că inspectorii de la Fisc s-au pus pe numărat și au identificat nu mai puțin de 52 de evenimente private, estimând venituri în sumă de 27.000 de lei. Ulterior, în cursul urmăririi penale, s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile, prejudiciul fiind stabilit la 11.625 de lei (din care impozit 16% - 8.651 lei și CASS 5,5% - 2.974 lei).

Pentru asta, salariatul ISU Gorj a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare, pe un pe un termen de supraveghere de 2 ani. Gorjeanul va fi obligat să muncească în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, și să frecventeze un program de reintegrare socială.

Sentința Tribunalului Militar Timișoara nu este definitivă.

Vizualizări: 7,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: