Prima fraudă electorală sesizată. Ce spune poliția!

USR Gorj a sesizat poliția cu privire la o fraudă produsă în comuna Mătăsari. Unii alegători au primit patru buletine de vot de același fel, pentru alegerea primarului, susține președintele Radu Miruță.

Acesta a sesizat poliția și a cerut sigilarea urnelor de vot și reluarea procesului electoral. "Vă dați seama că acolo miza este primarul", a spus Miruță.

Potrivit lui Radu Miruță, de la Biroul Electoral Județean i s-a spus că mai sunt semnale de acest fel și din alte localități, cu justificarea că de la tipografie ar fi fost trimise împachetate împreună.

Fiecare alegător ar trebui să primească un buletin pentru alegerea primarului, unul pentru președintele Consiliului Județean Gorj, unul pentru lista de consilieri locali și unul pentru lista de consilieri județeni.

 actualizare: Alegătorii au primit corect buletinele de vot, mai puțin pe cele pentru primar, care erau împăturite câte două, iar cei din secție nu au observat. Potrivit IPJ Gorj, la data de 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a şi exercita dreptul de vot.

La o altă secție de votare din comuna Mătăsari, polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei.

În ambele cauze la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunității, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

Vizualizări: 4,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: