Cioacă de Gorj, ani grei de pușcărie

Condamnare definitivă în dosarul denumit de presă „Elodia 2”. Bărbatul din Târgu-Cărbuneşti, acuzat că în urmă cu zece ani şi-a ucis cel mai bun prieten, al cărui cadavru nu a fost găsit nici până acum, a fost deja încarcerat.

Gorjeanul a fost condamnat, în octombrie 2018, la aproape două decenii de pușcărie, pentru omor calificat. Instanţa l-a obligat să suporte și despăgubiri morale faţă de familia victimei, în cuantum de 400.000 de lei.

Felix Dianu (45 ani) a contestat decizia, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul pe 25 septembrie. Prin urmare, bărbatul a rămas cu condamnarea de 19 ani și șase luni de închisoare. El a fost ridicat vineri de pe o stradă din orașul Țicleni și dus în penitenciar.

Cazul este cunoscut ca „Elodia 2”, deoarece cadavrul victimei nu a fost găsit niciodată, la fel ca în cazul avocatei Elodia Ghinescu.

Pe 15 februarie 2010, Daniel Nistor a plecat împreună cu Felix spre o direcţie necunoscută, inculpatul fiind la volanul maşinii sale.

La trei zile de la dispariţia victimei, de pe numărul de telefon al acesteia au fost trimise trei SMS-uri către fratele său şi doi prieteni, cu textul „Sunt plecat ân Bulgaria...“.

Anchetatorii au stabilit că mesajele ar fi fost trimise chiar de criminal. Anchetatorii l-au pus pe Felix Dianu să scrie după dictare textul „Sunt plecat în Bulgaria”, iar bărbatul a făcut aceeași greșeală de ortografie, scriind „în” sub forma „ân”.

Dispariţia victimei s-a produs în condiţiile în care inculpatul avea o relaţie amoroasă cu fosta soţie a lui Nistor.

„La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violenţă asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Bărbatul dispărut a fost căutat vreme de 7 ani, în toată lumea, prin Interpol.

Vizualizări: 4,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: