Mandat european de arestare pe numele unei gorjence

O femeie de 34 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost arestată și urmează a fi predată autorităților din Germania. Gorjeanca este acuzată de comiterea a 18 infracțiuni de evaziune fiscală, reținere și însușire ilegală a beneficiilor angajatului, pedeapsa maximă prevăzută de legea germană fiind de 10 ani de închisoare.

Mandatul european de arestare a fost emis la sfârșitul lunii iunie de către autoritățile judiciare din Germania.

„Lucrătorii angajați la învinuita M.G. au lucrat semnificativ mai multe ore pe lună față de orele declarate în prealabil de aceasta la asigurările sociale. Separat de salariile pentru această activitate, M.G. făcea plăți în numerar angajaților săi pentru care nu au fost achitate impozite, respectiv nu au fost virate contribuțiile la asigurările sociale (salariu plătit „la negru”)”, se arată în mandatul european de arestare.

Faptele au fost comise în urmă cu doi ani, prejudiciul fiind estimat la câteva zeci de mii de euro.

Gorjeanca va fi predată autorităților din Germania pentru a fi cercetată pentru evaziune fiscală. În ceea ce privește „stopajul la sursă”, Curtea de Apel Craiova a constatat că această infracțiune nu mai are corespondent în legea română.

„Dispune arestarea persoanei solicitate în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.09.2020 până la data de 22.10.2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Constată că în prezenta procedură persoana solicitată a fost reţinută pentru 24 de ore la data de 01.09.2020. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în 5 zile de la pronunţare”, a decis, pe 23 septembrie, Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 3,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: