Pompier voluntar gorjean, accident la Orşova

Traficul rutier pe drumul naţional ce face legătura între Orşova şi Drobeta Turnu Severin a fost blocat miercuri zeci de minute, după ce în zonă s-a produs un accident în care au fost implicaţi doi şoferi din Gorj.

Unul dintre ei este pompier voluntar la platforma petrolieră de la Turburea şi se afla în timpul său liber. Cunoscuţii spun că acesta lucrează mai multe zile, după care îşi ia liberele cuvenite şi efectuează curse de transport pentru a câştiga un ban în plus. Ion Cârcotă conducea însă un tir pe care l-a scăpat de sub control în momentul în care a dat în frâne pentru a reduce viteza. El a spus că ar fi vrut să evite o groapă şi atunci s-a întâmplat nenorocirea. Tirul s-a pus de-a curmezişul drumului când şoferul a încercat să îl oprească. Maşina a intrat pe contrasens, acolo unde circula regulamentar un alt gorjean, un tânăr de 30 de ani din Bumbeşti Jiu. Maşina acestuia a ricoşat şi ea într-alta, condusă de un bucureştean în vârstă de 74 de ani. Aceştia doi au fost răniţi uşor, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Şoferii aflaţi în trafic au sărit însă să le acorde primul ajutor, unul dintre ei ocupându-se de decuplarea bornelor de la baterie pentru a evita izbucnirea unui incendiu.

Unul dintre martorii oculari a relatat într-o transmisie făcută în direct pe contul său de Facebook că o vină pentru producerea accidentului ar fi avut-o şi un şofer din Mehedinţi, viceprimar de comună, care s-ar fi angajat în depăşirea unor maşini care mergeau în coloană.

Poliţiştii din judeţul vecin au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili cu precizie cum s-a întâmplat accidentul şi a cui este vinovăţia. Niciunul dintre şoferi nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: