Pompierii gorjeni intervin la calamităţile din Moldova

Un număr de 25 pompieri gorjeni vor pleca în Moldova pentru a interveni la calamităţi. Începând de astăzi, camioane cu ajutoare materiale se vor îndrepta spre nordul ţării. În Târgu Jiu au fost amplasate două corturi la care cetăţenii pot aduce alimente, haine şi încălţăminte.

Un ofiţer şi 24 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj vor interveni la calamităţile din Moldova cu 2 autocamioane, 4 motopompe, lopeţi şi târnacoape. Spre nordul ţării se vor îndrepta, în mod periodic, începând de astăzi camioane cu ajutoare materiale. La nivelul municipiului Târgu Jiu au fost înfiinţate două centre de primire şi distribuire de ajutoare umanitare donate de populaţie, unul în Piaţa Prefecturii şi cel de-al doilea la Liceul cu Program Sportiv. Astfel că cetăţenii care vor dori să ofere un ajutor semenilor săi afectaţi de inundaţi vor avea posibilitatea să doneze alimente nealterabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale de construcţii sau diferite obiecte de uz casnic, zilnic între orele 9,00 şi 19,00. Vineri, Instituţia Prefectului a trimis adrese la toate primăriile din judeţ în vederea înfiinţării a câte un centru pentru primirea de ajutoare umanitare donate de populaţie. Ajutoarele vor fi predate de autorităţile locale pe bază de proces verbal la depozitul de colectare înfiinţat în acest scop la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj. Prefectul a făcut apel, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de vineri, la Compania Naţională a Lignitului Oltenia şi la agenţii economici din judeţ să sprijine cu mijloace de transport trimiterea de ajutoare către zonele sinistrate.

În semn de solidaritate cu persoanele afectate de calamităţi, minerii din Gorj vor renunţa la hrana caldă pentru ca alimentele necesare preparării acesteia să ajungă în nordul ţării.  

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: