Ponta a aflat motivul pentru care Dragnea vrea miting la Bucureşti

Liviu Dragnea a anunţat luni că PSD va aduce sâmbătă seara „câteva sute de mii” de oameni care să participe la un miting de protest în centrul Bucureştiului, acţiunea fiind una îndreptată împotriva „abuzurilor care se întâmplă în România”.

Opozantul său numărul 1, Victor Ponta, îi aduce însă aminte şefului PSD că el a concentrat oricum toată puterea din ţară în mâinile sale şi că un miting al puterii împotriva puterii nu s-a mai pomenit până acum. Fostul premier aminteşte însă că, vineri, cu o zi înainte de miting, Dragnea aşteaptă o sentinţă de la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Bombonica”. Deputatul de Gorj e convins că, astfel, liderul PSD încearcă să pună presiune pe magistraţi şi să îşi arate muşchii înaintea unei eventuale condamnări.

„Eu cred că singurul motiv real este încercarea de a pune presiune şi a-i intimida pe cei trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care trebuie să dea pe 8 iunie o decizie în dosarul penal al lui Liviu Dragnea! O să vă explic de ce. În 17 ani de politică am organizat şi am participat la multe mitinguri - niciunul însă nu seamănă deloc cu cel convocat de Liviu Dragnea pentru data de 9 iunie. Mitinguri de protest se fac contra unei puteri abuzive - nu se fac de către cei aflaţi la putere, care au mijloace legale să îndrepte lucrurile! Am făcut mitinguri contra abuzurilor lui Băsescu - dar atunci noi eram în Opoziţie şi Băsescu avea şi Guvernul şi majoritatea parlamentară şi şefii de instituţii! Acum însă Dragnea este Stăpânul Absolut al României - un Oligarh care controlează direct şi nemilos PSD, Guvernul, Parlamentul, cea mai mare parte din presă şi instituţiile publice. Mai are în faţă un preşedinte total absent şi aerian, o Opoziţie slăbănoagă şi pe mine cu Pro-România care mai mult îl irităm decât îl putem deranja cu ceva! Un miting al Puterii contra a ce a mai rămas din Opoziţie prin ţară suna dictatorial şi paranoic”, susţine Victor Ponta.

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: