Ponta a cerut blocarea accesului României la Schengen

Eurodeputatul PDL Cristian Preda susţine că liderul PSD Victor Ponta ar fi cerut, în cadrul unei reuniuni a socialiştilor ce a avut loc la Strasbourg, ca accesul României în Schengen să fie blocat

"Victor Ponta a fost ieri la Strasbourg. Fruntaşul pesedist a participat la o reuniune a grupului socialist din PE, în cadrul căreia a cerut ca accesul României în Schengen să fie blocat.Trebuie ştiut că în acest moment nu există impedimente tehnice pentru ca România să acceadă în Schengen. Totul a devenit politic. Intervenţia dlui Ponta în faţa amicilor săi socialişti trebuie şi ea judecată din această perspectivă", scrie Preda pe blog, care se întreabă care sunt "motivele care îl împing pe domnul Ponta să ceară socialiştilor din Europa să blocheze accesul concetăţenilor săi în spaţiul Schengen".

Potrivit eurodeputatului un insucces al aderării la Schengen le-ar putea aduce pesediştilor şansa de a bifa încă o nereuşită a Guvernului. "Să fie oare din cauza neputinţei PSD de a dărâma guvernul (motivele lui Ponta, n.r.) ? Să fie PSD atât de slab încât să aibă nevoie de ajutorul socialiştilor europeni pentru a putea bifa în primăvară o nereuşită a guvernului? Dar oare pesediştii nu realizează că un eşec în privinţa dosarului Schengen e o povară pentru cetăţeni?", continuă Preda.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: