Ponta a făcut „live” din Catedrala Mântuirii Neamului

Zeci de mii de vizualizări a strâns un filmuleţ pe care Victor Ponta l-a făcut în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, deputatul de Gorj fiind prezent la inaugurare întrucât a fost invitat de Biserica Ortodoxă în calitate de fost premier şi persoană care a contribuit financiar la ridicarea lăcaşului de cult.

Lângă imaginile respective, Ponta a postat pe reţelele de socializare şi un text în care arată că a devenit mult mai tolerant decât era în 2014 când a candidat la Preşedinţia României şi îl critica pe Klaus Iohannis pentru că nu e ortodox. „Consider că în formarea şi supravieţuirea noastră ca naţiune, religia creştin ortodoxă a avut un rol esenţial care trebuie recunoscut, apreciat şi respectat. Toţi românii care au altă religie (sau nu au deloc o credinţă religioasă) sunt la fel de buni români ca şi ortodocşii - dar toleranţa şi respectul ar trebui să fie reciproc şi să ne facă mai uniţi (căci dezbinaţi suntem mai mult decât ne închipuiam vreodată)”, a menţionat deputatul.

Ponta a primit însă critici de la cei care consideră că românii aveau nevoie mai întâi de şcoli, spitale şi autostrăzi, decât de o asemenea construcţie la care încă se va mai lucra vreo câţiva ani de acum încolo. Deputatul a menţionat că va şterge comentariile celor care se cred „superiori” şi dispreţuiesc credinţa altora, dar criticile au fost destul de multe, inclusiv la adresa sa. El a precizat însă că lipsurile din societatea românească nu sunt generate de catedrală, ci de conducătorii aflaţi în fruntea ţării. „Dacă nu avem destule spitale, şcoli, drumuri sau parcuri, să ştiţi că nu este din vina Catedralei sfinţite azi (n.r. duminică). Dacă vreţi să facem ceea ce este nevoie în România, nu trebuie să ne mulţumim cu ţinte false şi ipocrizie - ci doar să alegem bine pe cei care merită să ne conducă şi să construim împreună! Dumnezeu să aibă grijă de români”, a mai precizat Ponta.

Vizualizări: 520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: