Greblă recunoaşte că el a dat startul la fasole cu cârnaţi

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat în urmă cu două seri că ideea de a oferi cetăţenilor fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie îi aparţine senatorului PSD Toni Greblă şi că astfel de acţiuni au avut loc pentru prima dată la Târgu Jiu şi apoi în ţară. Senatorul recunoaşte că el a venit cu această iniţiativă în urmă cu câţiva ani, pe când era prefect. Greblă spune că este adeptul acestor tipuri de acţiuni, nefiind un împătimit al momentelor oficiale.

Idea de a importa astfel de manifestări cu fasole şi cârnaţi i-a venit pe când se afla la Geneva. Acolo, spune senatorul, românii apreciau acest gen de mâncare. „Este adevărat, cât am fost la Geneva, printre altele, m-am ocupat şi de relaţia cu românii stabiliţi în canton. La întâlnirile pe care le aveam, mai ales după ce s-a construit şi biserica din lemn de la Geneva, socializam după, fie la ambasadă la noi, şi preţuirea sau trecerea cea mai mare o aveau micii şi fasolea. Apoi am participat când eram prefect la organizarea unor astfel de chestiuni în Piaţa Prefecturii. Îmi amintesc că la început le pregăteam mâncarea în unităţi militare. Eu am venit cu ideea, reţeta a fost a bucătarilor”, a spus senatorul Toni Greblă.

Mai mult, senatorul PSD Toni Greblă îi îndeamnă pe cei implicaţi în organizarea manifestărilor de 1 Decembrie să vină şi cu alte astfel de idei. „Eu cred că ziua naţională trebuie să reprezinte şi un moment de sărbătoare, dincolo de semnificaţia ei, în care oamenii să se simtă bine, să fie veseli, să se distreze împreună cu copiii, cu familia. Nu neapărat momentele oficiale sunt cele mai frumoase, ci momentele omeneşti în care mai bei şi un pahar de vin fiert, mai vorbeşti cu vecinul sau cu un concetăţean, mănânci un mic, o fasole. Nu sunt fanul momentelor foarte oficiale sau singure. Ele trebuiesc dublate, apoi continuate cu manifestări în care omul să se simtă ca în zi de sărbătoare. Aş vrea ca cei care se pricep la astfel de organizări să se gândească şi alte acţiuni care pot fi desfăşurate de 1 decembrie”, a mai spus Toni Greblă.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: