Ponta anunţă oficial că se încearcă suspendarea lui Băsescu

Preşedintele PSD Victor Ponta pare extrem de deranjat de dezvăluirile făcute aseară de şeful statului pe B1 TV şi a anunţat că demarează procedurile pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Este a doua încercare de acest tip, după cea a grupului de la Grivco din 2007.

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat că promulgarea de către Traian Băsescu a Legii pensiilor reprezintă o încălcare a articolului 80, alineatul 2 din Constituţie, fapt ce va determina automat introducerea de către PSD a cererii de suspendare.

"Intenţionez ca, dacă Traian Băsescu va promulga legea adoptată prin fraudă de către Roberta Anastase la cererea sa personală, voi solicita conducerii PSD, de asemenea colegilor liberali, conservatori şi celor de la UDMR şi minorităţilor să fie de acord iar noi vom începe procedura de suspendare a preşedintelui Băsescu din funcţie şi vom solicita grupurilor parlamentare să voteze acestă cerere de suspendare", a declarat Victor Ponta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Anunţul lui Ponta vine la o zi după ce Băsescu a dezvăluit că actualul lider al PSD se făcea preş la uşa lui în 2008, pentru a-i cere să-l sprijine în lupta pentru primăria capitalei, iar mai târziu se arăta dispus să îşi schimbe culoarea politică pentru a primi o funcţie de ministru.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: