Ponta, din nou la DNA Ploiești!

Plimbarea lui Victor Ponta în Turcia la Congresul Mondial al Energiei s-a terminat, miercuri fostul premier fiind nevoit să fie prezent la sediul DNA Ploiești pentru noi audieri ce au legătură cu cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său.

Energizat suficient după întâlnirile pe care le-a avut la Istanbul, deputatul de Târgu Jiu a trebuit să le vorbească procurorilor despre mai multe afirmații pe care le-a făcut luna trecută la Înalta Curte de Casație și Justiție, când a cerut și obținut eliminarea unor restricții impuse prin măsura controlului judiciar dispusă împotriva sa. „Am dat declarații în fața judecătorului de la Înalta Curte, a fost un procuror acolo care mi-a pus întrebări și mi-am susținut în totalitate acele declarații. Nu am schimbat nimic", a menționat Ponta la ieșirea din sediul DNA Ploiești.
Dosarul respectiv este cel în care este vehiculat și numele lui Tony Blair, fostul premier britanic neavând însă vreo legătură cu ancheta procurorilor anticorupție. „Haideți să nu ne facem de râs cu toții. Chiar vreți să-l vedeți pe Tony Blair la DNA Ploiești?”, a mai spus Ponta la finalul audierilor.
Înainte însă cu o oră, la intrarea în sediul Parchetului, fostul premier român a fost întrebat de jurnaliști dacă Tony Blair va fi audiat în cadrul anchetei, iar Ponta a răspuns că „Normal”, după care a întors-o ca la Ploiești. El este cercetat în acest dosar sub control judiciar, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la spălare de bani. 
Procurorii susțin că ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012, banii fiind folosiți ulterior pentru a-l aduce pe Tony Blair în România, Ponta făcându-și astfel imagine și campanie electorală pe seama fostului premier britanic.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: