Pedepsit să meargă la şcoală, după ce a fost prins furând

Pedeapsa pe care au dispus-o magistrații gorjeni în cazul unui minor implicat în mai multe furturi îl obligă pe acesta să meargă la școală în perioada următoare. Eduard Căldăraru ar trebui să le arate magistraților că de acum încolo mai învață și altceva decât „școala vieții”, în fața instanței el recunoscând acuzațiile ce i-au fost aduse, consecința fiind o pedeapsă mai blândă.

„Aplică inculpatului minor Căldăraru Eduard, măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 (şase) luni, pentru săvârşirea a trei infracțiuni de furt, (…) două infracțiuni de furt calificat,(…) , o infracțiune de furt calificat, (…) o infracțiune de furt calificat. (…) Impune inculpatului ca pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice: - să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională; - și să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj la datele fixate de acesta”, a decis instanța.
Decizia respectivă a fost influențată și de faptul că o parte din cei de la care a furat Căldăraru nu s-au constituit părți civile. Hoțul are totuși de achitat prejudicii către cei care nu l-au iertat pentru faptele sale. „Admite acțiunile civile formulate si obligă inculpatul la plata către Gomoi Ecaterina a sumei de 281 lei, către Grigorescu Ciolacu Gheorghe a sumei de 1200 lei, către Popescu Petruţa Elena a sumei de 1100 lei. Confiscă de la inculpat suma de 1550 lei sustrasă de la persoanele vătămate Câmpeanu Brădiceanu Daniela si Stăniloiu Elena. Ia act ca persoanele vătămate Ioana Dumitru si Pătrăşcoiu Dumitru si-au recuperat prejudiciul”, au stabilit judecătorii, inculpatul fiind obligat să plătească și statului cheltuieli judiciare de 500 de lei, verdictul nefiind unul final.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: