Începe judecarea medicului Zavate de la Motru

Instanța de judecată a admis marţi rechizitoriul cu care a fost sesizată de către Direcția Națională Anticorupție în cazul fostului director al spitalului din Motru. Teodor Zavate este acuzat că a încercat să aranjeze un examen de angajare contra unei sume de bani.

Zavate are acum dreptul să conteste decizia magistraților, deși șansele de a scăpa de un proces sunt infime. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 217/P/2016 (…). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Zavate Teodor Codrin”, a decis instanța.
Fostul manager și-a pierdut funcția de conducere după ce a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupție, măsura fiind menținută ulterior de instanțele de judecată. Anchetatorii spun că faptele pentru care Zavate are de dat explicații la instanță s-au produs în urmă cu un an. „În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 1.500 euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, arată DNA.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: