Ponta e convins că fuziunea cu UNPR nu face bine PNL

„Ca un simplu cetățean”, de pe margine, rămas fără funcții în partid, Victor Ponta continuă să își dea cu părerea despre ce se întâmplă pe scena politică la nivel central, mai ales în perspectiva alegerilor din toamnă, când va candida pentru un nou mandat.

Deputatul de Târgu Jiu critică, de fapt, mai mult ironizează, fuziunea pe care liberalii o pregătesc pentru perioada următoare cu partidul fondat de Gabriel Oprea. Ponta e convins însă că UNPR va fi un fel de piatră de moară la gâtul liberalilor, fostul premier susținând că includerea în alianță și a partidului lui Mircea Geoană nu face altceva decât să grăbească eșecul PNL în viitoarele alegeri. „Mă bucur (răutăcios) pentru PNL - un partid în disoluție din cauza unei conduceri sinucigașe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roșie și lideri foști pesediști) va mări scârba și dezamăgirea electoratului propriu și va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea și lui Geoană în combinație este bomboana pe colivă - își merită soarta! Îmi pare rău pentru UNPR - au fost aliați serioși și de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero și au mulți oameni valoroși. Au supraviețuit ca identitate într-un USL câștigător și acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător”, susține Ponta.
Ironic, fostul premier se declară îngrijorat pentru partidul pe care l-a condus, fiind convins că o izolare a PSD pe scena politică nu reprezintă un lucru bun. El mizează însă pe colaborarea cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, colaborare care s-a văzut deja după alegerile locale din această lună și care se va concretiza probabil și în toamnă în continuarea acestei relații. „Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri). Sunt bucuros pentru ALDE - arătând consecvență și răbdare, dar și profitând de greșelile catastrofale ale celorlați devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL) cât și pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil și credibil în afară de ALDE)! Ce bine se văd acum lucrurile de pe margine!”, mai scrie Ponta în postarea sa de pe Facebook.

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: