Primarul Cârciumaru, pus la punct de Dian Popescu

Preşedintele PSD Gorj neagă că ar fi negociat cu ALDE trei funcţii de conducere în aparatul Primăriei Târgu Jiu. Cârciumaru nu recunoaşte nici cedarea a cinci posturi de viceprimar din judeţ, în schimbul celui de la Târgu Jiu. Dacă săptămâna trecută a confirmat că Matei Nădrag de la ALDE va fi consilierul său personal, acum Cârciumaru spune că posturile lui de consilieri sunt ocupate. Dian Popescu îl avertizează însă că riscă să-şi piardă majoritatea din Consiliul Local.

Florin Cârciumaru susţine că a negociat cu ALDE funcţii de conducere din judeţ, nu de la Primăria Târgu Jiu. „Domnul Dian Popescu greşeşte, noi am negociat că este posibil să colaborăm pe viitor în ceea ce priveşte relaţia pe o funcţie sau pe alta de conducere din judeţul nostru, dar niciun caz nu am negociat funcţiile din aparatul administrativ al Primăriei Târgu Jiu”, a declarat Cârciumaru.
Primarul pare să se fi răzgândit şi în privinţa lui Matei Nădrag, pe care nu se mai grăbeşte să-l pună în funcţia de consilier personal. „Nu am discutat cu cei de la ALDE decât de funcţia de consilier personal, la care primarul are dreptul, dar deocamdată nu s-a materializat nici această problemă. Posturile mele de consilier personal sunt ocupate în momentul de faţă”, spune Florin Cârciumaru.
Dian Popescu îl avertizează însă pe Cârciumaru că, în cel mult două săptămâni, ar putea pierde majoritatea din Consiliul Local. „În maxim două săptămâni, PSD nu va putea face majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu decât cu ALDE din cauză că UNPR fuzionează cu PNL, după care vor fuziona şi cu PSRo. La fel şi PND, dar PND nu are consilieri la Târgu Jiu, aşa că singurii cu care social-democraţii vor mai putea face majoritate rămân cei de la ALDE”, a declarat Dian Popescu, copreşedintele ALDE Gorj, ignorând prezenţa în consiliu a celor de la Partidul Mişcarea Populară.
SECRET
Florin Cârciumaru este deranjat de fiecare dată când jurnaliştii îl întreabă despre negocierile purtate cu ALDE. Cârciumaru spune că vrea să păstreze secretul negocierilor pentru că este vorba de alianţe politice. „Daţi-mi voie să păstrez secretul negocierilor, pentru că este vorba de negocieri pe alianţe politice şi nu trebuie discutat, important este ca eu să am majoritatea”, spune Cârciumaru.
CONFLICT
Cauza retractării declaraţiilor lui Cârciumaru vizavi de negocierile cu ALDE ar putea-o constitui pierderea postului de viceprimar de la Drăguţeşti. Asta pe motivul că cei de la ALDE au bătut palma cu liberalii pentru a obţine acest post.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: