Primarul Bârcă a depus jurământul. Vezi obiectivele prioritare!

Ion Bârcă a depus, vineri, jurământul pentru al treilea mandat de primar al comunei Turburea. Bârcă va face echipă, pentru următorii patru ani, tot cu un pesedist. Este vorba despre Marin Cojocaru, singura propunere pentru funcţia de viceprimar. Încă dinainte de a-şi depune jurământul, Ion Bârcă şi-a întocmit lista de investiţii prioritare. Pe lângă extinderea reţelelor de utilităţi şi asfaltări de drumuri, Bârcă şi-a propus să construiască încă două săli de clase la Şcoala Poiana, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să facă ore după-amiaza şi în anul şcolar 2016-2017.


Ion Bârcă are majoritate în Consiliul Local Turburea, majoritate formată numai din pesedişti. Tot în şedinţa de constituire a noului Consiliu Local, s-a desemnat şi viceprimarul. Este vorba despre Marin Cojocaru, consilier PSD. Primarul Bârcă are 9 consilieri social-democraţi, asta în condiţiile în care a pierdut un post în favoarea liberalilor. „Marin Cojocaru, din partea PSD, a fost singurul candidat pentru funcţia de viceprimar. Avem majoritate doar din PSD. Sunt 9 consilieri locali de la PSD şi 4 consilieri de la PNL. Iniţial cei de la PNL aveau doar 3 consilieri, dar la redistribuire PSD a pierdut un consilier la doar 2 voturi diferenţă. PNL a luat un consilier prin redistribuire”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Bârcă a mai avut două mandate de primar şi un mandat de viceprimar.

Dispus să facă împrumut pentru extinderea utilităţilor
Ion Bârcă şi-a întocmit lista de priorităţi pentru următoarele luni încă dinainte de a depune jurământul. „Obiectivele prioritare pentru perioada imediat următoare sunt: introducerea gazelor naturale în satele Poiana şi Cocorova, introducerea conductei de canalizare şi în satele Poiana şi Cocorova, dar şi finalizarea asfaltării DS 9, drumul paralel cu DJ 661, un drum de 4 kilometri, care leagă Turburea de Şipot”, a declarat Ion Bârcă.
Edilul local este dispus să facă un împrumut pentru ca localnicii din satele Poiana şi Cocorova să beneficieze de gaze naturale. „Pentru introducerea gazelor în Poiana şi Cocorova am făcut un studiu de rentabilitate, am văzut că oamenii vor să beneficieze de utilităţi. Sunt pregătit să asigur efectuarea lucrărilor chiar din bugetul local. Dacă va fi nevoie sunt dispus să ne împrumutăm la Trezorerie pentru că localitatea noastră nu are nicio datorie la ora actuală”, a declarat Ion Bârcă.
EXTINDERE
Tot în această vară, autorităţile locale de la Turburea vor extinde şcoala de la Poiana cu încă două săli. „Până la începutul anului şcolar vom construi încă două săli de clase la Şcoala Poiana pentru ca toţi elevii să facă orele numai de dimineaţă, să nu mai aibă loc cursuri după-amiaza, aşa cum s-a întâmplat până acum. Lucrările de construcţie al celor două clase vor fi făcute cu fonduri din bugetul local”, spune primarul Bârcă.

Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: