Ponta îl vrea pe Tudose premier cât mai repede

Deși zilele trecute îi critica pe „penibilii” din cabinetul Grindeanu care și-au retras demisiile după ce au votat o moțiune de cenzură împotriva propriului lor Guvern, din care tocmai demisionaseră, Victor Ponta pare dornic să îl vadă acum cât mai repede instalat în funcție pe Mihai Tudose, care a fost ministru al Economiei.

Tudose a fost ministru al Economiei și în cabinetul lui Ponta, acesta demisionând în noiembrie 2015 cu întreg cabinetul condus de deputatul de Gorj. Acum, Ponta vrea ca la Palatul Victoria să fie instalat cât mai repede un Guvern, deși asupra lui Tudose planează suspiciuni de plagiat în lucrarea de doctorat, lucru care nu îl va ajuta deloc pe acesta în misiunea pe care o are de a conduce țara. Ponta nu vorbește însă despre astfel de probleme într-o postare pe Facebook, ci doar despre nevoia de a avea de joi încolo un Guvern care să muncească.

„Domnii Dragnea și Tăriceanu (în dubla calitate de Președinți ai Camerei și Senatului și șefi ai PSD - Alde) trebuie să instaleze cât mai curând noul Guvern. Procedurile pot fi grăbite în așa fel încât joi să avem Guvernul «Mihai Tudose» la muncă! Și așa oamenii au plătit deja un preț prea mare pentru o criză politică inutilă și ridicolă. Update - cât despre schimbarea lui Grindeanu pentru că este «cu Serviciile» și nu a îndeplinit «Programul de Guvernare» («Securiștii, securiștii, securiștii») cred că doar cei bine plătiți de Dl Dragnea sau cei complet păcăliți de Propagandă vor mai fi dispuși să vorbească”, a comentat Ponta.

Anterior, deputatul părea să fie un susținător înfocat al prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu, duminică Ponta pledând cauza acestuia. Numele lui Florin Georgescu nu s-a regăsit însă pe lista celor pe care PSD i-a susținut pentru un mandat la Palatul Victoria, deși Ponta, exclus din partid, promitea să facă rost de zeci de voturi pentru susținerea unui astfel de Guvern.

Și în timp ce Ponta pare să nu mai știe nici el de partea cărui posibil premier să fie, un susținător de la Gorj i-a transmis că îl așteaptă să fie din nou șef al partidului. Liderul romilor, Nelu Pavel, i-a scris deputatului pe rețeaua de socializare că îl așteaptă în fruntea PSD, deși lucrul acesta e imposibil, PSD comunicând că Ponta nu mai e membru al său după situarea de partea lui Sorin Grindeanu în scandalul de săptămâna trecută. „Așteptăm să venit la conducerea partidului dom. Victor”, e mesajul lui Pavel, cu greșelile autorului.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: