Ponta întrevede surprize la prezidențialele din 2019

Fost candidat la alegerile prezidențiale din 2014, deputatul de Gorj Victor Ponta dă de înțeles că în 2019 am putea avea surprize, așa cum au avut duminică și francezii. Parlamentarul a comentat pe contul său de Facebook rezultatul alegerilor făcute de francezi, fiind de părere că nu trebuie să spunem „niciodată” unei variante în care în turul doi ar putea ajunge candidați care nu au legătură cu actualele partide importante de pe scena politică. La francezi candidații principalelor două partide nu au reușit să intre în turul doi, alegătorii preferându-l pe Emmanuel Macron, un fost ministru de finanțe în vârstă de 39 de ani, mai tânăr chiar decât avea Ponta când și-a încercat șansele contra lui Iohannis, pe locul doi fiind clasată Marine Le Pen, șefa extremei drepte care promite să scoată Franța din UE.

„Într-o țară cu o democrație atât de veche și consolidată cum este Franța în turul 2 al alegerilor prezidențiale se vor confrunta un candidat independent și unul naționalist. Cele două partide tradiționale ( socialiștii și dreapta) vor fi spectatori. E ca și cum în România în 2019 nu ar intra în turul al doilea candidații PSD și PNL. Credeți că e imposibil? Chiar dacă la noi Sistemul e mai puternic decât în orice altă țară europeană , să nu spunem niciodată <<niciodată>>”, se arată în comentariul făcut de Victor Ponta, aceasta fiind prima opinie pe care fostul premier o exprimă după ce autoritățile sârbe au reușit să îl aresteze pe Sebastian Ghiță. Deputatul nu a apărut în spațiul public în zilele de după Paști, dând naștere unor speculații care puneau „tăcerea” sa pe seama celor întâmplate prietenului Ghiță. Fostul premier a comentat însă luni în stilul propriu speculațiile respective, introducând în discuție și Târgu Jiul ca și cum el și-ar petrece mult timp pe aici, singura sa prezență în municipiu în 2017 fiind de câteva ore, când a fost audiat ca martor într-un proces la Tribunalul Gorj.

"Nu ați văzut că l-am protejat? Adică cât de prost trebuie să fie cel care a zis cum îl protejez eu în Serbia și a fost arestat în Serbia. Nu vă mai luați după proști. Luați-vă după oameni care gândesc. În rest, mi se pare o farsă ca să vă spun foarte sincer, chiar înțeleg că toate dosarele făcute de procurorul Negulescu sunt foarte bune, înțeleg, pe domnul Voiculescu l-am condamnat pe dosarele făcute de Emilian Eva, cel care e prin pușcărie acum, dacă nu greșesc, pe domnul Dragnea l-am condamnat pe dosarele făcute de Lucian Papici care e și el urmărit penal, și pe Ghiță îl urmărim pentru dosarele făcute de Negulescu. Mie mi se pare o farsă politică, inclusiv povestea asta cu Serbia, pentru că dacă a apărut acum vreo lună, eu am și zis că nu cred, dar bănuiesc, știți cum, dacă zice cineva că mă ascund în Târgu Jiu plec și eu din Târgu Jiu, mă duc și eu la Deva, dar dacă dumneavoastră acum o lună ziceți că eu sunt în Târgu Jiu și eu stau tot în Târgu Jiu înseamnă că am vrut să mă găsiți", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: