Ponta, la Târgu Jiu: „Dl. Romanescu m-a invitat, colegii din PSD, nu!”

Victor Ponta a reușit miercuri să surprindă pe toată lumea când a apărut în sala Consiliului Local pentru a participa la instalarea în funcție a noului primar Marcel Romanescu. Venit la primărie împreună cu „camaradul” său Alin Văcaru, fostul premier a explicat ulterior cum a ajuns să fie prezent la un eveniment extrem de important mai ales pentru liberali, după victoria în alegeri a noului primar.

Fără SPP, fără coloană oficială, lejer și degajat, fostul premier spune că a primit o invitație pe care a onorat-o, mai ales că e vorba de colegiul în care a ieșit parlamentar de patru ori. „Dacă cu alte ocazii, în ultima perioadă, colegii mei de la PSD nu m-au chemat la nici un eveniment, că nu au vrut, că se temeau de conducerea centrală, primarul, deși e de la alt partid și a avut și președintele său de partid aici, pe dl. Orban, nu s-a temut să mă cheme și să facă un gest absolut normal și am răspuns printr-un gest absolut normal. (…) Am primit marţi invitația din partea noului primar. Dl. Romanescu m-a sunat și m-a invitat la momentul depunerii jurământului. După cum știți, nu am fost și nici nu suntem aliați politici, am fost adversari, dar e un om pe care l-am respectat întotdeauna și care mi-a răspuns cu același fel de respect. Am aceiași alegători. Cei care l-au votat pe noul primar, chiar dacă e de la PNL, sunt cetățenii municipiului Târgu Jiu, care m-au votat de 4 ori ca deputat și cât voi fi deputat până în 2020 sau și după aceea. Voi sprijini toți primarii din județul Gorj și în mod special pe primarul din Târgu Jiu. Așa cum l-am sprijinit în toți acești ani și bine am făcut pe primarul Florin Cârciumaru, așa voi face pe măsura puterilor mele, sigur că da, pentru noul primar, pentru că e vorba de binele orașului, repet, un oraș în care am foarte mulți prieteni și cred că am și mai mulți în ultima perioadă, am colegi cu care am făcut cât de mult bine am putut”, a spus Ponta.

„Aurel Popescu a fost trădat de prieteni și lăsat singur”

Pe lângă aceste explicații, deputatul a menționat și că nu a avut nicio problemă în a se așeza la ceremonia de învestire a lui Romanescu lângă perdantul alegerilor, viceprimarul Aurel Popescu. Ponta a remarcat și el că nu au prea fost doritori care să stea la masa respectivă cu Popescu, deputatul lămurind și chestiunea neimplicării sale în campania electorală de la Târgu Jiu. „Eu am stat lângă Aurel Popescu pentru că ați văzut că nu au venit să stea așa zișii lui prieteni. Mi-a părut rău că a pierdut, eu aș fi vrut să câștige, dar cred că a fost trădat de prieteni și lăsat singur. (…) Sigur că sunt lideri în PSD, din fericire, temporari ca toți liderii, care nu vor binele PSD, ci doar al lor personal și ce s-a întâmplat și la București și la Târgu Jiu e o dovadă că vând PSD-ul ca să își rezolve lor niște probleme personale și asta e foarte rău. Oamenii ne vor sancționa la vot cum s-a întâmplat la Târgu Jiu”, a declarat Ponta.

Vizualizări: 5,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: