Elon Musk vinde toate proprietăţile pentru a se muta pe Marte

Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după Jeff Bezos, a explicat culisele vânzării proprietăților sale. Scopul este de a crea un oraș pe Marte și de a ne transforma într-o specie multi-planetară.

Elon Musk crede că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multi-planetară. „Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios”, a anunţat antreprenorul Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după directorul Amazon Jeff Bezos, conform rainews.it

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, excentricul patron al companiilor Tesla și SpaceX dezvăluie motivul pentru care își vinde proprietățile. „În urmă cu două luni mi-am vândut reședința principală din Los Angeles. Acum aparține unui chinez. Iar acum vindem mai multe case. E foarte probabil ca în afara acţiunilor companiei să nu-mi mai păstrez nicio proprietate de valoare. Am nevoie de o casă doar atunci când sunt cu copiii mei. Iar atunci, pot închiria una”, explică Musk.

Antreprenorul american, care s-a vindecat de Covid, a obţinut recent două mari succese: lansarea istorică a navei spaţiale americane cu echipaj uman Crew Dragon, și imensa creștere a companiei Tesla, care numai în China a vândut în noiembrie 21.604 de maşini, poziţionându-se pe locul trei în clasamentul producătorilor de vehicule electrice. „Tot ceea vreau este să dețin acțiunile Tesla și SpaceX. Dacă vor merge prost, atunci şi eu, ca om, voi eşua”. Musk ştie când va ajunge primul om pe Marte: „Îl vom vedea probabil peste 6 ani, dar poate chiar peste 4. Eu voi merge în spațiu în 2 sau 3 ani, cred. Obiectivul este cel de a ne transforma într-o specie multi-planetară și o civilizație spațială. Este vorba de a trăi în întregul sistem solar și de a ajunge la alte sisteme stelare. Un viitor incitant. La un moment dat soarele va crește în dimensiune și oceanele se vor evapora. Ar fi mai bine să facem ceva acum, însă probabil avem la dispoziţie o perioadă limitată de timp. Marte nu va fi o stațiune de vacanță de lux”.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: