Ponta: ”Nu înțeleg de ce e nevoie de 200 de directori în CEO”

Primul ministru Victor Ponta a participat ieri la o ședință de lucru cu șefii Complexului Energetic Oltenia, la viitorul sediu al companiei din Târgu Jiu. Ponta a spus printre altele, că nu înțelege de ce sunt atâția directori. De altfel, întâlnirea cu reprezentanții CEO a fost stabilită în contextul aprobării bugetului companiei.

Chiar dacă sediul companiei energetice Oltenia nu a fost încă mutat la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta s-a întâlnit ieri cu șefii societății de stat în actualul sediul al SNLO, acolo unde se presupune că va funcționa și noua companie de la 1 septembrie. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe probleme însă primul ministru Ponta a declarat că va discuta în primul rând despre numărul directorilor și salariile acestora.

”Eu vreau să le tai și nu mă lasă nimeni să le tai, începând cu domnul Boc și cu PDL-ul care altfel țipau că sunt mari. Până la urmă tot o să le tăiem, asta o să încercăm să discutăm dar o să mai discut și ale lucruri. Nu înțeleg de ce e nevoie de 200 de directori, n-ar putea să fie mai puțini directori și mai mulți angajați”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a precizat că vrea doar 100 de directori în primă fază. ”Aș vrea dacă se poate și dacă poate funcționa compania și fără 200 de directori, doar cu vreo 100 în primă fază cred că ar fi în avantajul tuturor și după aia vedem care de pe la ce partid e. Nu avem nevoie de 200 de directori că nu suntem în Parlament”, a declarat Victor Ponta.

BUGET

Întâlnirea dintre premierul României și șefii CEO a avut la bază aprobarea bugetului noii companii energetice. ”Ne întâlnim pentru că s-a aprobat bugetul și vreau să văd ce este de făcut în continuare”, a spus Ponta.

EXPLICAŢIE

Cât privește supărarea sindicatelor că cea mai mare parte a profitului companiei merge către bugetul de stat, Ponta a declarat că se vor lua măsuri pentru ca măcar o parte din profit să rămână pentru investiții. ”Noi suntem acționari în acest moment, sigur că vrem profitul dar decizia privind cât din profit va rămâne în cadrul companiei pentru investiții va fi discutată cu conducerea CEO-ului”, a declarat Ponta.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: