Ponta, o caricatură de candidatură

Candidatul PSD la preşedinţia României, Victor Ponta, a fost de departe cel mai caricaturizat personaj politic atât în campania pentru primul tur, cât şi în cea pentru turul al doilea. Sute de caricaturi cu autori necunoscuţi circulă pe facebook şi pe alte reţele de socializare, dar şi revistele de umor exploatează la maximum apetitul pentru minciună şi circ al premierului care se vrea a fi ales preşedintele României.

Internauţii au taxat imediat faptul că Victor Ponta s-a aliat în al doilea tur de scrutin cu „tribunii” politicii româneşti, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu. Astfel, Ponta a luat chipul lui Costel, iar Tăriceanu este Leana din „Vacanţa mare”, în timp de „tribunii” sunt întruchipaţi de Axinte şi vecinul „mă intitulez Mitică”.

ponta_vacanta_mare

Şi alianţa lui Ponta cu puşcăriaşii sau puşcăriabilii din prim-planul politicii a fost taxată pe reţelele de socializare. Candidatul PSD, care se prezintă drept „preşedintele care uneşte”, este de fapt preşedintele care îi uneşte pe corupţi în lupta lor de a scăpa de procurori. Ponta apare în horă cu Dan Voiculescu – patronul Antena 3 căruia i-a promis graţierea, cu Viorel Hrebenciuc – cel arestat alături de fiul său pentru retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure, de Dan Şova – cel împreună cu care Ponta a supt milioane de euro de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, dar şi de Dragnea şi Mazăre într-o „Mare unire a hoţilor”.

ponta_hora_corupti

Strânsa legătură dintre Ponta şi Ciurel a fost subiectul unui mesaj care circulă pe reţelele de socializare.

ponta_ciurel_lovele

Şi pentru că tot vorbim de hoţi, internauţii au taxat şi mafia PSD care nu doar fură ca-n codru, ci fură codrul cu totul.

ponta_paduri

Refuzul lui Victor Ponta de a deschide noi secţii de votare în Diaspora a fost şi el taxat pe reţelele de socializare. Ponta se teme de voturile celor trei milioane de români care muncesc peste graniţă şi trimit bani acasă copiilor şi părinţilor lor. România s-ar prăbuşi economic fără sprijinul românilor care muncesc în străinătate, dar aceştia sunt împiedicaţi să voteze. Asta pentru că votul lor este unul pentru seriozitate şi nu pentru circ. Klaus Iohannis a câştigat masiv voturile tinerilor şi pe cele ale românilor din Diaspora, aşa că lui Ponta îi este teamă. Internauţii au folosit bannerul lui Ponta prin care acesta se laudă că doar el poate să facă şi să dreagă şi au înlocuit mesajul cu „Doar Ponta NU POATE să mărească numărul de secţii de votare din străinătate”.

ponta_sectii

Zeci de caricaturi au ca temă asemănarea dintre Ceauşescu şi Ponta, speriaţi la gândul că li se termină regimul, că oamenii s-au întors împotriva lor. Ceauşescu promitea 100 de lei mulţimii înfuriate de la Comitetul Central, pe 21 decembrie 1989. Nu l-a ajutat. Speriat că pierde alegerile prezidenţiale, ceea ce pentru el şi gaşca lui ar însemna pierderea libertăţii, a averilor, a funcţiilor, Ponta promite bani profesorilor, medicilor, pensionarilor, asistaţilor social, funcţionarilor etc. Speră să scape de furia celor nemulţumiţi de cei doi ani de tele-guvernare, adică de vorbe fără fapte, tot cu 100 de lei.

ponta_ceausescu

Nu ştim cât de mult seamănă Ponta cu Ceauşescu, dar nu avem nicio îndoială asupra faptului că este un demn urmaş al lui Iliescu, cel care l-a creat împreună cu Adrian Năstase.

ponta_iliescu

Tot în acest context, pe internet a fost publicată o fotografie cu un pisic care a refuzat pacheţelul cu mâncare – mită electorală şi a pus lăbuţa pe candidatul care nu a încercat să îl mituiască.

ponta_pisic

Şi pentru că Victor Ponta îl are contracandidat în al doilea tur pe Klaus Iohannis, un român cu umor a descris competiţia pe înţelesul copiilor: Santa Klaus sau Mickey Mouse?

ponta_desene

Corneliu Vadim Tudor, acum aliat al lui Victor Ponta, a promovat intens caricaturi în care candidatul PSD este ridiculizat. Cum ar fi aceasta, în care Ponta apare pe post de prostituată care plagiază scris şi oral pentru 50 de lei ora.

ponta_plagiat

Şi alianţa lui Dan Diaconescu cu Victor Ponta face obiectul caricaturilor, cei doi care se dau duşmani, dar care s-au înţeles la preţ, fiind prezentaţi într-o mare dragoste: Ciocoiul şi Ciocoiaşa.

ponta_ciocoi

Faptul că Ponta a stat în biserică în zilele de campanie mai mult decât în toată viaţa lui a atras de asemenea atenţia internauţilor, care l-au înfăţişat pe premier în sutană şi cu barbă de mitropolit.

ponta_popa

ponta_rezerva_2

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: