Zece primari gorjeni, înştiinţaţi că au fost reclamaţi la DNA

Mai mulţi primari din Gorj sunt stresaţi după ce au primit exemplare dintr-o plângere penală, formulată de o fundaţie, prin care se vorbeşte despre un grup infracţional de la nivelul ţării, coordonat de Liviu Dragnea, pentru fraudarea alegerilor. Vicepreşedintele  Ciprian Florescu spune că primarii nu se vor lăsa intimidaţi şi ei „ştiu ce au de făcut“ în această campanie. Plângeri similare au primit şi primari din alte judeţe, dar nu se ştie dacă au o bază reală sau sunt acţiuni de campanie. Cert este că DNA a demarat o anchetă la Satu Mare, acolo unde liderul PSD local a ameninţat funcţionarii, profesorii şi preoţii care nu se implică în campania lui Victor Ponta.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, susţine că adversarii politici trimit primarilor copii ale unor plângeri penale ce ar fi înregistrate la DNA pentru că fraudează alegerile. Până acum au primit aceste plângeri primarii din Tismana, Albeni, Alimpeşti, Bărbăteşti, Bengeşti-Ciocadia, Berleşti, Brăneşti, Godineşti, Hurezani, Mătăsari şi Polovragi. „Au primit primarii care sunt într-o alianţă cu PSD sau susţin într-o formă sau alta candidatul nostru“, a explicat Ciprian Florescu.

PSD îşi linişteşte primarii

El spune că toate au acelaşi text, fiind înlocuit doar numele primarului. Plângerea ar fi formulată de Fundaţia Acta Non Verba pe numele mai multor primari din judeţ. „Având în vedere informaţiile pe care le deţinem şi vi le ataşăm prezentei, primarul Cornea Victora Dumitru, împreună cu alţi primari din judeţ, sub directa coordonare a domnului Liviu Dragnea, şeful de campanie electorală a candidatului Victor Ponta, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, aşa cum acesta este definit de art. 357 din Codul Penal,  în scopul fraudării masive a votului la alegerile prezidenţiale din data de 2 şi 16 noiembrie 2014“, se arată în plângere.

Florescu spune că este o formă de intimidare a primarilor. „Se constituite clar într-o încercare de intimidare a primarilor noştri. Vor face plângere primarii care au primit aceste documente. Rolul nostru este să spunem că un astfel de document poate să semene pericol pentru ziua de vot, de duminică, şi îi rog pe primari să nu dea curs unei astfel de ameninţări. (...) Ei ştiu ce au de făcut“, a spus Florescu. El a mărturisit că nu ştie dacă aceste plângeri sunt înregistrate sau nu la DNA.

Primarii sunt revoltaţi

Primarul din Bengeşti, Victor Geogia, este foarte revoltat de ceea ce a găsit în plicul trimis pe 20 octombrie, dar primit acum câteva zile. „Nu mă sperie nimic, sunt un om cinstit, respect legea, fac ce trebuie să fac. Eu respect opţiunile oamenilor în ceea ce priveşte votul de duminică. În România se apelează la nişte chestiuni murdare. Nu trebuie intoxicaţi cu fel de fel de minciuni despre ceea ce a făcut Iohannis sau ceea ce a făcut Ponta. Ar trebui ca la conducerea ţării să vină nişte patrioţi care să nu fure şi să-şi respecte promisiunile. În caz contrar, să li se taie o mână“, spune primarul.

Primarii din judeţ nu sunt însă liniştiţi mai ales că, acum o lună, DNA a dus la audieri, cu autocarul, peste o sută de persoane din Bîlteni, în dosarul fraudării Referendumului.

DNA merge la pesedistul care scoate babele la vot

DNA chiar a început o anchetă la preşedintele PSD din Satu Mare, Mircea Govor, după de ziarul Gândul a publicat o înregistrare audio în care acesta dădea indicaţii despre presiunile care trebuie puse pe alegători. "Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. (..) Şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. (...) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează”, spune şeful PSD Satu Mare.

Ordinul este să scoată lumea la vot: vii, morţi, copţi. „Or umblat din casă în casă, or făcut ce-a trebuit. 20 de persoane or strâns cred şi babele care umblă în patru labe. Aşa se face, măi fraţilor”, a spus acesta. În urma acestor afirmaţii, pe care Govor le-a recunoscut public, DNA a început o anchetă. Şi la PSD Gorj a fost o şedinţă cu directorii de deconcentrate unde li s-a spus că dacă nu aduc voturi pentru Ponta de pe 17 octombrie nu mai sunt directori. „Aţi avut cârtiţe la noi, păreţi foarte sigură că aşa a fost“, a răspuns Ciprian Florescu atunci când a fost întrebat despre această şedinţă.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: