Ponta, primul rol de pisicuţ în faţa lui Iohannis. I-a acceptat toate cererile!

Preşedintele ales al României Klaus Iohannis şi primul ministru Victor Ponta au avut ieri un schimb de replici la distanţă. Iohannis a ieşit înainte de prânz cu o serie de solicitări, iar câteva ore mai târziu Ponta a susţinut o declaraţie de presă prin care şi-a asumat rezolvarea acestora. Ponta pare decis să facă ordine în propriul partid, în sensul de a-i da afară de corupţi, dar rămâne de văzut dacă mai are suficientă forţă pentru asta.

Prima solicitare a lui Iohannis a fost ca Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările de ridicare a imunităţii şi să le aprobe. Acesta a mai cerut să fie picată în Parlament Legea amnistiei şi graţierii şi să fie elaborat cât mai repede bugetul. O prioritate pentru Iohannis este şi schimbarea legislaţiei, astfel încât Diaspora să poată vota.

Ponta a răspuns acestor solicitări la televizor. „Îmi exprim şi eu dorinţa de dialog cu noul Preşedinte al României şi să încercăm să facem bine pentru cetăţeni. România are nevoie  de o nouă legislaţie.  Dacă va exista un acord vreau să facem o comisie parlamentară în care împreună cu reprezentanţii statului, ai organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din Diaspora, ale noului Preşedinte şi la  începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea tuturor românilor la vot din ţară şi din Diaspora”.

Cu privire la legea amnistiei şi ridicarea imunităţilor, problema va fi rezolvată chiar astăzi. „Toţi cei de la PSD şi din coaliţie, vom vota pentru respingerea Legii amnistiei şi graţierii,  bineînţeles pentru încuviinţarea cererilor justiţiei”, a spus Ponta.

Despre viitorul buget, Ponta a spus că „va fi aprobat curând, cota unică nu va fi schimbată,  nu vor creşte taxele ci dimpotrivă şi vreau ca cetăţenii să fie siguri de asta”.

Iohannis mai ceruse şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de faptul că mii de români nu au votat în cele două tururi, dar aici Ponta nu a luat măsuri. A spus doar despre Meleşcanu că nu a venit la Ministerul de Externe pentru a sta, ci pentru a ajuta. Tot ieri, Meleşcanu a prezentat scuze românilor care nu au putut vota.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: