Liberali şi comunişti, populişti şi extremişti, uniţi de Cârciumaru

Liderii PSD Gorj s-au prezentat ieri, în conferinţă de presă, cu 25.000 de voturi lângă ei, adică preşedinţii partidelor care au luat aceste voturi în primul tur. La întâlnirea cu presa au venit liderii PSD, PC, UNPR, PRM, PP-DD, PSD şi PLR. „Moderatorul“ a fost preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru. Au vorbit toţi cei prezenţi, dar discursul final i-a fost lăsat lui Ion Călinoiu, mesajul lui fiind: „În final, simţim la fel, votăm la fel, Victor Fonta preşedinte“. Probabil din cauza emoţiilor, Călinoiu nu i-a spus corect numele şefului de partid. Liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a comentat marea unire de la PSD Gorj, pe care o vede ca pe dorinţa de reinventare a Partidului Comunist Român (PCR) şi că este „unirea saltimbancilor“. Cât despre greşeala lui Călinoiu, Vîlceanu a spus că fonta este un material casabil, sugerând că i se potriveşte candidatului PSD. 

Preşedintele  PSD Gorj - Florin Cârciumaru, preşedintele executiv al PSD Gorj - Ion Călinoiu, Radu Angheloiu - reprezentantul lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR nefiind încă înregistrat, Cătălin Bucălăete - preşedintele PRM Gorj, Robert Filip - preşedintele PP-DD Gorj, Marius Borcan - preşedintele PC Gorj, Gheorghe Cocină - preşedintele UNPR Gorj şi Gheorghe Dudău - „noutatea“ din această alianţă, preşedintele PAS Gorj. Cu toţii au ţinut discursuri în care l-au lăudat pe Ponta. Noii aliaţi ai PSD au avut împreună 25.000 de voturi, iar în turul 2 Călinoiu speră să ia 20.000 din ele.  „Scorul ni l-am propus să fie foarte mare, vrem o majoritate absolută. Majoritatea absolută înseamnă 2/3“, a spus Călinoiu.

Unirea e mai veche

Florin Cârciumaru a fost cel care a deschis conferinţa vorbind despre relaţiile bune cu celelalte partide: „Aveţi în faţă toţi preşedinţii de organizaţii de partid. (…) Pot să spun că în această perioadă au fost în permanenţă lângă noi, au participat la diferite emisiuni, radio, TV şi la deplasările noastre în teritoriu şi prin ceea ce au făcut alături de noi am încercat să convingem ca duminică cetăţenii din Gorj să-l voteze pe Victor Ponta“.  Primul care a fost invitat să vorbească a fost Radu Angheloiu, preşedintele viitorului partid, PLR: „De marţi am intrat în dispozitiv, după şedinţa biroului politic. Ştiam că vom face echipă cu candidatul PSD. (...) Cred că se va merge şi după 2016 în această direcţie. Cred că eforturile noastre vor fi încununate de succes“.

A urmat „fratele mai mic“, Marius Borcan de la PC. „Ne leagă multe lucruri bune de colegii noştri de la PSD. Ca un frate mai mic ne-am făcut datoria însă nu am reuşit să câştigăm totul şi de această dată e pare că vom atinge ceea ce ne-am propus“. El a dezvăluit şi că de când e Ponta premier ajunge de la Sadu la Târgu Jiu în câteva minute.

Gheorghe Cocină de la UNPR spune că se uniseră înainte să apară „preşedintele care uneşte“. „După cum vedeţi ne-am unit cu mult înainte de a ajunge dumnealui preşedinte şi nu ne-am unit numai să ne întâlnim aici, ci astfel încât Victor Ponta să obţină un rezultat foarte bun la Gorj. Undeva peste 60%, spre 70%“.

Discursul PRM, ca o poezie

Partener al PSD este şi Gheorghe Dudău cu cele 700 de voturi ale sale. Preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PSD), Gheorghe Dudău, a spus că susţine „cu desăvârşire candidatul PSD“ pentru că programul lui se aseamănă cu cel al lui Constantin Rotaru, fostul lor candidat. Are o problemă cu Klaus Iohannis, pentru că fratele său a murit în război cu nemţii, iar Ponta primeşte o bilă albă pentru că „are o cursivitate în conversaţiile pe plan intern şi internaţional“.

Robert Filip, preşedintele PP-DD Gorj şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, spune că mesajul său este direct de la Dan Diaconescu. „Mesajul meu vine direct de la domnul Dan Diaconescu, de susţinere a domnului Victor Ponta. Mai mare dovadă de unitate decât faptul că aceşti doi domni au reuşit să ajungă la o înţelegere după multe confruntări înseamnă doar o unitate. Există înţelegere“. Cătălin Bucălăete de la PRM a spus ceva de Valea Plângerii. „Dacă Vadim Tudor şi PRM sunt într-o înţelegere, la un moment de cumpănă a României înseamnă că pericolul este în altă parte, nu acolo unde este Corneliu Vadim Tudor. Gorjul se află la cumpănă pentru că suntem în situaţia în care mineritul şi energia poate să dispară, poate Gorjul să ajungă o Vale a plângerii ca Valea Jiului“, explică cu aceeaşi emoţie cu care a recitat Vadim Tudor celebra poezie în care îi face praf pe Daciana Sârbu şi Victor Ponta.

REACŢIE

Dan Vîlceanu, preşedintele PDL Gorj, a luat în râs întâlnirea de la sediul PSD şi greşeala pe care a făcut-o Călinoiu spunându-i lui Ponta, Fonta. „Nu încercăm să reinventăm PCR, asta se întâmplă dincolo. Poza de grup a saltimbancilor. Toată gaşca la PSD. Sunt absolut sigur că nu toţi de acolo îl vor vota pe Victor Ponta pentru că unii dintre ei mi-au zis-o mie. Marea unire spre formarea PCR pe care domnul Călinoiu vrea să o facă în Gorj este doar o poză de grup a unor saltimbanci, cu dânsul şef (...)Vă pot spune că fonta e un material casabil“. 

PRESĂ

PSD Gorj a avut ieri două conferinţe de presă! La două ore distanţă de prima conferinţă, PSD a anunţat o altă întâlnire cu presa. Purtătorul de cuvânt Anca Borduşanu nu a dorit să spună care este subiectul celei de-a doua conferinţe şi cine o va ţine. În final, ziariştii şi-au pierdut timpul pentru că în conferinţă a apărut Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj, care l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că nu participă la emisiunea de la Antena 3. El a mai repetat câteva dintre declaraţiile date de Ponta la dezbaterea de pe B1TV, ca şi cum şeful lui de partid nu ar fi fost suficient de explicit şi avea nevoie de completările lui Florescu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: