Gorj: Reţineri, audieri şi IPS Irineu în campanie, în ziua votului

Un liberal de 58 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a lovit un alegător de 70 de ani pentru că nu a votat candidatul indicat de el. De asemenea, directorul Spitalului din Bumbeşti Jiu şi-a petrecut ziua la audieri după ce a împiedicat 40 de bolnavi să voteze cu urna mobilă. Bomboana pe colivă a fost Mitropolitul Olteniei, care ieri a participat la o slujbă la o biserică din Runcu, unde a dat şi câteva sfaturi privind alegerile. Pe parcursul zilei au fost şi nenumărate indicii de turism electoral, iar în minerit directorul Laurenţiu Ciurel a ţinut şedinţe de urgenţă. 

Însă de departe cel mai revoltător moment al zilei a fost cel în care Înalt Prea Sfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, nu s-a oprit din campanie nici în ziua votului. El a ţinut o slujbă la o biserică din Runcu şi a spus în discursul său: „Pentru credinţa noastră ortodoxă să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să ne dea conducători ortodocşi, cinstiţi şi corecţi. Pentru că aceasta este bucuria noastră. Să avem în vedere acest lucru ca Sfânta noastră ortodoxie să fie întotdeauna la înălţime, atât în viaţa noastră, cât şi prin reprezentanţii noştri“. Declaraţia poate fi considerată ca o continuare a campaniei electorale, ceea ce este interzis în ziua votului, dat fiind că în această campanie au fost discuţii privind religia Klaus Iohannis, care nu e ortodox.

Reţineri şi audieri

Ziua votului a început rău pentru un bătrân de 71 de ani din Bîlteni. El susţine că a fost agresat de liberalul Ion Aldea, inginer la Complexul Energetic Oltenia. Bătrânul s-a dus chitit să-l voteze pe Victor Ponta, iar Aldea încerca să-i explice de ce ar fi mai bun Klaus Iohannis. Pentru că nici un argument nu a funcţionat cu bătrânul, Aldea l-ar fi bătut. Pentru fapta lui a fost reţinut pentru 24 de ore.

La audieri au stat toată ziua directorul spitalului din Sadu, Aurel Stolojanu, şi ginerele acestuia, angajat şi el la spital. Cei 40 de bolnavi internaţi în spital nu au putut vota pentru că cererile privind solicitarea urnei mobile nu au fost depuse în timp util la Biroul Electoral Judeţean. Directorul a spus că lăsase cererile la medicul de gardă, iar acesta le-a dat paznicului, cel din urmă trebuia să le ducă la BEJ. Numai că omul a crezut că trebuie să le ducă duminică, 16 noiembrie, la ora 7. Când s-a prezentat cu ele a fost prea târziu.

Dacă unii nu au putut vota, alţii au votat cu autocarele. Un autocar cu turişti care susţineau că se aflau în pelerinaj la mănăstiri a oprit pentru votare la Rovinari. Turiştii din autocarul cu numărul de înmatriculare PH-20-TUR au luat apoi masa la restaurantul unui pesedist din localitate. Un autocar cu număr de Prahova a fost semnalat şi la Mătăsari. 

Turism electoral a fost semnalat şi la Godineşti, dar cel care a anunţat nereguli a fost amendat. Consilierul judeţean Gheorghe Grivei a anunţat Biroul Electoral că la Godineşti se cară oameni la vot şi că din biroul primarului, aflat lângă o secţie de vot, ies lideri ai PSD care încearcă să convingă cetăţenii să-l voteze pe Victor Ponta. BEJ a sesizat Poliţia, care a venit la faţa locului însă nu a luat nicio măsură. Dar pentru că Grivei s-a luat la harţă cu un poliţist el s-a ales cu o amendă, pe care însă nu a vrut să o recunoască. 

NEREGULI

Mai mulţi medici de familie din Ţânţăreni au fost interogaţi de poliţie aseară în jurul orei 20.30, fiind suspectaţi că au eliberat 94 de adeverinţe pentru vot cu urna mobilă, fără să fie nevoie. În acelaşi timp, la Suseni s-au terminat buletinele de vot pentru că au votat foarte multe persoane pe listele suplimentare. 

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: