Ce proiecte are Marcel Romanescu pentru Târgu Jiu

Marcel Romanescu, candidatul PNL pentru Primăria Târgu Jiu, a vorbit despre cele trei mari probleme pe care le are nu doar municipiul Târgu Jiu, ci şi localităţile arondate. Tinerii, infrastructura oraşului, dar şi echipa de fotbal se numără printre priorităţile liberalului Marcel Romanescu. Raportând-se la lipsa de soluţii a celor din PSD şi la problemele apărute în ultima vreme în municipiu, Marcel Romanescu susţine că va câştiga alegerile parţiale din 11 iunie de la Târgu Jiu.

Una dintre problemele sesizate de liberalul Marcel Romanescu se referă la subsolurile blocurilor din Târgu Jiu care au devenit de ceva vreme focare de infecţie. „Trebuie identificate toate aceste probleme de pe raza municipiului Târgu Jiu şi găsite soluţii. Soluţia noastră poate avea mai multe direcţii: pe de o parte crearea unui proiect care să vină în sprijinul asociaţilor de proprietari şi atunci când se fac acele izolaţii termice pentru partea exterioară a blocurilor să fie integrat în acel proiect şi amenajarea acestor spaţii de la subsol, înlocuirea conductelor care sunt fisurate şi care au o durată de 30-40 ani”, a spus Marcel Romanescu, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu.

Centre de colectare a produselor agricole

Cea de-a doua problemă semnalată de Marcel Romanescu şi pentru care a identificat deja primele măsuri este legată de valorificarea tuturor produselor agricole ale cetăţenilor din Ursaţi, Bârseşti şi localităţile componente ale municipiului. Oamenii sunt extrem de supăraţi că nu au unde să-şi vândă fructele şi legumele, astfel că Romanescu propune înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară între localităţile arondate municipiului şi comunele învecinate. „Proiectul presupune o reţea rutieră compactă şi crearea unor centre locale prin finanţare cu fonduri europene în privinţa colectării produselor. La Turcineşti putem crea un spaţiu de depozit şi o mică fabrică de procesare a fructelor, la Băleşti putem să discutăm de acelaşi lucru pentru legume, la Dăneşti, silozuri pentru cerealele care se dezvoltă în toată zona, spre Bumbeşti Jiu putem discuta de un mic abator”, a declarat Marcel Romanescu, candidat la Târgu Jiu. Asta în situaţia în care există la ora actuală o lege care prevede ca 50% din produsele comercializate în supermarketuri să fie preluate de la producătorii autohtoni.

Cum ajută tinerii

Întrebat care sunt soluţiile pentru tinerii din acest municipiu, Marcel Romanescu a vorbit despre crearea unei baze sportive multifuncţionale, dar şi despre stimularea performanţei şcolare. „Ne-am permis să aruncăm patru milioane de lei pe lucrări care nu o să se vadă niciodată, dar nu s-a dorit să se aloce o suplimentare pentru bursele copiilor cu performanţe. Trebuie să-i scoatem pe copii din casă, dar nu cu vorbe, trebuie să le oferim o casă de cultură modernă în care să aibă un cinematograf, o bibliotecă, un club de internet, spaţii pentru sport, o bază multifuncţională”, a mai spus Marcel Romanescu, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: