Ponta susţine integrarea în CE Oltenia a termoficării din Craiova

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, într-o întâlnire cu jurnaliștii din Gorj la Guvern, că sistemul de termoficare al Craiovei va fi preluat de Complexul Energetic. Și județul Gorj are un astfel de sistem de termoficare, la Motru, despre care premierul spune că doar  consumă bani.    

Complexul Energetic Oltenia va suporta o investiție de câteva sute de milioane de euro pentru retehnologizarea sistemului de distribuție a agentului termic din Craiova, odată cu preluarea regiei de termoficare. Chiar dacă sindicaliștii din Gorj nu susțin această preluare, considerând că nu este corect să fie cheltuiți bani din Gorj pentru Craiova, Guvernul condus de Victor Ponta dă câștig de cauză colegei de partid, primarul Olguța Vasilescu.

Ponta a spus ieri că această preluare este cea mai bună soluție pentru CEO! “Probabil că da, pentru că este cea mai bună soluție și pentru complex, pentru că altfel nu avea cum să facă investiții și practic își recuperează și datoria și totodată au dreptul să facă investiții. Discuția este ce se întâmplă cu minele de la Berbești, cele care deservesc Vâlcea”, a declarat Ponta.

Despre UATAA, numai de bine

Întrebat despre posibilitatea ca Uzina de Alimentare cu Agent Termic Motru să aibă parte de același tratament, premierul îl trimite pe primarul Dorin Hanu la directorul CEO Laurențiu Ciurel. “O știu pe UATAA, în fiecare an am făcut rost de bani pentru UATAA. Nu știu care este situația exactă la UATAA, știu că acolo trebuia să dăm mereu bani pentru că nu au cum să încaseze de la cetățeni, datoriile se acumulează. Oricum nu se compară termoficarea din Craiova, ce are 350 de locuitori, cu Motru. Oricum, o să vorbesc cu domnul Hanu să-l trimit la domnul Ciurel să facă un plan, să vadă care sunt documentele ce trebuie făcute pentru că altfel, și cu UATAA ne învârtim mereu în cerc. Mereu va fi nevoie de bani, în plus, mai este vorba despre retehnologizare”, a declarat Victor Ponta.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: