Ponta, tranzacții imobiliare cu „tata socru” Sârbu

Unul din „misterele” care apărea în declarația de avere a premierului Victor Ponta în privința destinației pe care au luat-o cele două apartamente de câte 75.000 de euro bucata pe care acesta le avea în capitală a fost elucidat chiar de socrul Ilie Sârbu. În declarația de avere a lui Ponta numele persoanei sau persoanelor care au făcut schimbul de locuințe cu acesta era anonim, la fel cum este și în cazul casei de la Baia de Fier pe care premierul a donat-o anul trecut înainte de Crăciun.

         

Ilie Sârbu menționează în cea mai recentă declarație de avere a sa că el este persoana care a făcut schimb de apartamente cu Victor Ponta și Daciana Sârbu, respectiv, ginerele și fiica sa. La aceiași dată care apare și în declarația lui Ponta, Sârbu menționează că pe 6 aprilie 2015 a încheiat un contract de schimb cu „Sârbu Daciana Octavia și Ponta Victor Viorel”. Valoarea nu mai este precizată, Ilie Sârbu preferând să tragă linie în rubrica respectivă, dar Ponta menționează în declarația de avere că valoarea e de 150.000 de euro.

În 2013, după venirea partidului la putere și instalarea în funcție a actualului premier Ilie Sârbu a încheiat un împrumut de 170.000 de euro, fără TVA, cu SC Central Residential Park SA, suma fiind scadentă în 2018. Pentru cine caută pe internet informații despre firma respectivă poate afla că aceasta este a lui Dumitru Nicolae, supranumit Niro, arestat și anchetat în dosarele lui Dorin Cocoș și Elena Udrea, el fiind cel care a construit în capitală unul dintre cele mai de lux ansambluri rezidențiale. Aici își avea apartamentele și Victor Ponta, schimbul făcut cu socrul său fiind, probabil o simplă formalitate, despre care se va mai vorbi, mai ales că și Ilie Sârbu este implicat într-o anchetă penală, iar punerea sechestrului pe avere de către procurori poate fi o variantă de luat în calcul în această poveste. În plus, Ponta are și el un precontract de cumpărare de vreo 200.000 de euro cu o firmă al cărui nume nu-l dă în declarația de avere, fiind foarte posibil ca apartamentul să fie tot în complexul lui Niro. În plus, Ponta și soția sa mai au în Prahova și Dâmbovița alte proprietăți și case, Cornu fiind una dintre locațiile unde aceștia au decis să își ridice o locuință. Tranzacțiile respective au loc în contextul în care deputatul de Târgu Jiu și-a donat casa de la Baia de Fier, iar soția sa a donat și ea, nu se știe cui și cum, 50.000 de euro, Daciana Sârbu împrumutând o firmă cu suma de aproape 150.000 de lei, firma fiind însă una la care chiar europarlamentarul este asociat, aceasta producând dulciuri și produse de patiserie. Premierul mai are și cumnatul, sora și mama implicați în afaceri, anchetarea lui Iulian Herțanu de către DNA și arestarea lui pentru un prejudiciu de vreo 10 milioane de lei fiind deja de notorietate.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: