Ponta vine să-l pună pe Radu Teodorescu prefect de Gorj

Liviu Andrei a fost demis din funcţia de prefect printr-o hotărâre de Guvern publicat marţi seara în Monitorul Oficial. În locul lui va fi învestit astăzi Radu Teodorescu, fostul şef de cabinet al premierului Victor Ponta. Cu această ocazie, Ponta este aşteptat la Târgu-Jiu pentru a-l instala în scaunul de prefect pe Radu Teodorescu. Acesta aşteaptă această numire de mai bine de o lună.

Radu Teodorescu va fi începând de astăzi noul prefect de Gorj. Acesta îl înlocuieşte pe Liviu Andrei, demis printr-o hotărâre de Guvern publicată marţi seara în Monitorul Oficial. Tot atunci a fost publicată şi numirea fostului şef de cabinet al lui Victor Ponta în funcţia deţinută de Liviu Andrei. „Eu ştiu că marţi seara a fost publicată în Monitorul Oficial o hotărâre de Guvern prin care a fost revocat din funcţie domnul Liviu Andrei şi printr-o altă hotărâre a fost numit domnul Radu Teodorescu”, a declarat Sorin Arjoca subprefect de Gorj. La fel ca şi Andrei, Teodorescu îşi va exercita funcţia temporar, urmând să aibă loc un concurs.

Radu Teodorescu aştepta să fie numit în această funcţie de aproximativ o lună de zile. Hotărârea de Guvern de numire a sa a mai fost pe ordinea de zi pe 31 iulie, dar publicarea ei a fost amânată, pe motiv că premierul nu era în ţară şi dorea să participe la eveniment.

Astăzi, Radu Teodorescu va prelua atribuţiile pe care le are reprezentatul Guvernului în teritoriu în prezenţa lui Victor Ponta. „Marţi seara a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern dată din data de 31 iulie. Joi va avea loc o şedinţă de lucru când o să fie şi investit, şedinţă la care va participa şi primul ministru al României, domnul Victor Ponta. Nu vreau să fie o şedinţă de învestire, vreau să fie o şedinţă de lucru. Obiective am, dar nu vreau să le fac publice înainte de a vedea ce găsesc acolo”, a declarat Radu Teodorescu.

Radu Teodorescu va face echipă la Prefectură cu Sorin Arjoca. Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere despre demitere, Liviu Andrei nu a fost de găsit.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: