Ponta vrea să dea a doua ordonanţă pentru reeşalonarea certificatelor verzi

Premierul Victor Ponta este dispus să dea o nouă ordonanţă de urgenţă pentru reeşalonarea certificatelor verzi. Premierul vrea să dea o ouă ordonanţă în condiţiile în care mai există una contestată de Traian Băsescu la Curtea Constituţională.

Ponta spune că facturile la energie ar putea creşte cu 50% la consumatorii industriali. Riscul creşterii preţurilor nu pare real, în condiţiile in care preţul unui certificat verde este în scădere, de la 246 lei vara anului trecut a ajuns la 160 lei in prezent.

Traian Băsescu a trimis legea certificatelor verzi pentru producătorii de energie regenerabilă invocând nerespectarea unui articol din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene. Până acum, judecătorii CCR nu s-au pronunţat asupra constituţionalităţii legii. Şi conducerea CE Oltenia a declarat de multe ori că energie verde, prin schema de sprijin prin certificatele verzi, dar şi preţurile mici, scoate termocentralele pe cărbune din piaţă. Astăzi de exemplu, energia regenerabilă este principala sursă de energie din ţară, mai ales ca urmare a intensificării vântului. 

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: