Popescu şi Militaru nu-l susţin pe Prigoană în desfiinţarea DNA

Deputaţii PDL de Gorj au declarat pentru Pandurul că nu susţin iniţiativa lui Silviu Prigoană de iniţiere a unui proiect de lege menit să ducă la desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Despre un astfel de "final" pentru DNA se tot vorbeşte printre politicienii din toate partidele, însă, până acum nimeni nu şi-a asumat un astfel de demers.

Omul de afaceri Silviu Prigoană este şi el parlamentar PDL şi a declarat pentru o revistă din Bucureşti, Q Magazin, că pregăteşte o iniţiativă legislativă care să ducă la desfiinţarea DNA. Cazurile de corupţie anchetate acum de structura respectivă ar urma să fie preluate de parchetele existente deja pe lângă Tribunale sau Curţi de Apel. Prigoană afirmă că are susţinerea colegilor săi parlamentari, lucru pe care însă deputaţii PDL de Gorj nu îl confirmă. "Consider că o asemenea instituţie nu trebuia creată, nu îşi are rostul, toţi cetăţenii, indiferent de fapte, sunt egali în faţa legii şi trebuie cercetaţi de aceleaşi organisme, fără discriminare. De aceea, am în pregătire pentru viitorul apropiat o initativa legislativă menită să ducă la desfiinţarea acestui Departament şi înglobarea procurorilor săi în Parchetul General. Am deja sprijinul tuturor colegilor din grupul parlamentar al PDL cu care am discutat problemă, deşi nu am apucat să o discut cu toţi, şi pot să va mai spun că această iniţiativă va fi susţinută şi de parlamentari ai PSD şi PNL, cu care, de asemenea, am avut consultări", a spus Prigoană, citat de Q Magazine.

 Ai noştri spun NU

 Liderul interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că că nu ştie absolut nimic despre o asemenea iniţiativă. Acesta înclină să creadă că declaraţiile respective sunt cele mult unele de presă, dacă sunt reale, Popescu menţionând că Prigoană s-a mai trezit citat cu declaraţii care nu-i aparţin sau pe care nu le recunoştea. "Ştiu că domnul Prigoană s-a mai trezit citat cu tot felul de declaraţii despre care nouă ne spunea că nu le-a dat. Despre aşa ceva nu l-am auzit până acum discutând, mie nu mi s-a propus un asemenea demers şi nici nu cred că l-aş susţine", afirmă Popescu, politicianul fiind şi el anchetat de DNA înainte de a deveni parlamentar. 
 Deputatul Severus Militaru declară, la rândul său, că nu ar susţine o asemenea iniţiativă şi spune că nici nu a auzit că Prigoană ar avea un astfel de proiect de lege. Militaru înclină şi el să creadă că vorbele colegului său sunt cel mult declaraţii de presă. "Şi noi ca şi celelalte partide parlamentare avem o cutumă, aceea de a discuta în cadrul grupului parlamentar despre proiectele şi iniţiativele legislative. Despre un asemenea proiect nu am auzit şi sigur l-aş fi aflat, mai ales dacă e vorba de domnul Prigoană. Dumnealui, de regulă, mai face declaraţii la presă, e posibil să fi spus aşa ceva, dar eu unul nu ştiu nimic despre o astfel de lege şi nici nu cred că ea a fost discutată în cadrul partidului", afirmă Militaru.
 Prigoană susţine, în schimb, că DNA a fost înfiinţat "la dorinţa unui singur om, un politician care a vrut să aibă un buton pe care să apese când vrea el, că să îşi intimideze adversarii politici, dar a sfârşit, culmea ironiei, prin a fi, el însuşi, anchetat de organismul respectiv". Referirea respectivă îl vizează, evident, pe Adrian Năstase, fostul premier şi preşedinte al PSD făcând obiectul mai multor dosare de corupţie, într-unul din acestea, aflat deja pe rol, fiind citaţi ca martori şi vreo 200 de gorjeni, jumătate dintre ei fiindu-i colegi de partid.


Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: