Popul care strigă hoţii

Cele zece porunci îmi tot revin în minte în ultima vreme, când tot felul de păcate se înghesuie ca proastele în faţa mea, aşteptând să le săvârşesc şi să-mi condamn sufletul la osândă eternă şi coacere neîntreruptă la foc mic. Singura consolare, deşi palidă şi aia, e să văd cum alţii îl mânie pe Dumnezeu şi mai tare. Nu ştiu dacă în Iad e pe categorii de dificultate, dar măcar mă voi bucura de faptul că unii vor pătimi mai rău.

Ca de exemplu gălăţeanul ăla care a furat 33 de lei dintr-o biserică, de exemplu. Ăsta da păcat monstruos! Nu doar că a furat, dar a furat din banii Domnului. Dumnezeu a muncit pentru banii ăia. E drept, numai o săptămână, ba chiar numai şase zile, dar în alea a făcut ce n-au reuşit nemţii şi japonezii în secole de industrializare. Acum nu mai munceşte, are doar o firmă de mentenanţă şi se mai îngrijeşte ici-colo de creaţiile lui. Imperfecte, e drept. Hidos de imperfecte, dar una peste alta simpatice. Revenind, Dumnezeu îţi merită din plin banii neimpozitaţi pe care-i primeşte (dacă-i mai rămâne ceva după ce-şi iau ordinarii ăia de popi BMW-uri) de la supuşi. Nu mai zic de ofrandele care i s-au adus cu duiumul în atâţia ani de domnie. Dumnezeu e un tip ok-ish, nu văd de ce nu ar avea miliarde de admiratori şi miliarde de euro în cont.

Şi mai recent, de data asta la Arad, Catedrala Ortodoxă din judeţ a fost jefuită de nişte domni care au făcut pagube materiale mai mari decât suma în sine pe care au găsit-o în cutia milei (câteva sute de lei).  Nu ştiu exact din ce motiv, dar presa şi poliţia deopotrivă au privit asta ca fiind un lucru rău. Că infracţiune, că să nu furi, că bla-bla-bla. Trezirea, oameni buni! De când e un lucru negativ să furi de la popi- Ce, aţi înnebunit- Le-aş lua şi sutana de pe ei! Să se dea o lege: toată lumea are voie să fure de la ăia care nu plătesc impozite. Ori n-am dreptate ce zic-

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: