Porc pentru 60 de orfani

Zeci de copii proveniţi de la centrele de plasament din Târgu Jiu au avut parte ieri de un moment cu totul aparte în viaţa lor, şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, invitându-i să asiste la sacrificarea unui porc de Crăciun. "Ceremonia" s-a produs în curtea fostului "hotel al partidului", din centrul oraşului, acolo unde, de câţiva ani buni, de pe vremea lui Nicolae Mischie, a devenit tradiţional un astfel de sacrificiu.

Purceluşul Ghiţă, cum l-au botezat copii, a zburdat liber prin zăpada de prin curtea localului până când doi măcelari de la un abator l-au prins într-un colţ şi l-au asomat la 220V. Animalul a căzut imediat jos, iar unul dintre măcelari i-a înfipt cuţitul în gât, câteva fete din grupul de copii speriindu-se de ţipetele şi zbaterile lui Ghiţă. Cei mai mulţi dintre orfani au fost însă foarte curioşi să asiste la sacrificarea porcului de Crăciun.

Animalul a fost urcat pe un grătar şi a fost pârlit, nu înainte ca protopopul de Târgu Jiu, Vasile Vlădoiu, să spună o rugăciune şi să îl binecuvânteze pe Ghiţă, el explicând că aceasta este tradiţia. Reprezentantul bisericii ortodoxe a reamintit că suntem în perioada postului şi că reprezintă un păcat consumul de carne în aceste zile, copii fiind invitaţi însă în restaurantul hotelului pentru a prezenta un mic spectacol până când Ghiţă urma să fie tranşat definitiv de către cei doi măcelari. Ei au primit plase cu cadouri din partea autorităţilor judeţene, iar animalul tăiat ieri îl vor avea în farfurie în ziua de Crăciun.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: