Posibil referendum pentru desființarea Poliției Locale

Este tensiune printre angajații Poliției Locale Târgu Jiu, după aprobarea unei organigrame cu mai puțini șefi. Primarul Romanescu le transmite polițiștilor că ar putea face un referendum, pentru a afla părerea localnicilor despre ideea de desființare a Poliției Locale.

Deranjați de noua organigramă a Primăriei Târgu Jiu, polițiștii locali au afirmat faptul că vor acționa în instanță. Primarul Romanescu spune că nu are o problemă cu Poliția Locală ca entitate, ci doar cu anumiți angajați.

”Iau în calcul realizarea unui referendum la nivelul municipiului Târgu Jiu pentru posibila desființare a Poliției Locale. Nu îmi voi asuma, tocmai pentru că nu vreau să las impresia că am o problemă cu Poliția Locală. Nu am o problemă cu ei ca entitate, ci doar cu anumiți polițiști locali din cadrul acestei instituții. Sunt oameni care nu au înțeles că sunt în slujba cetățeanului, nu stăpânii cetățenilor. Nu ajungeam la această reorganizare dacă după discuțiile pe care le-am avut cu o parte din conducerea Poliției Locale veneau cu anumite propuneri din acea zonă”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Primarul explică de ce s-a gândit la organizarea unui referendum. ”În condițiile în care se va bloca această reorganizare, putem să trecem și la o altă măsură. Să vedem de câtă susținere se bucură Poliția Locală în rândul cetățenilor. Această imagine s-a creat în 30 de ani, nu de pe o zi pe alta”, a mai afirmat Romanescu.

Vizualizări: 8,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: