Post de secretar de comună, greu de ocupat. Primar: Nu vine nimeni

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a scos din nou la concurs postul de secretar al comunei gorjene Licurici. La prima selecție organizată în acest sens nu a fost depusă nici o candidatură. Autoritățile locale spun că munca unui secretar de comună este grea. ”Dacă nu s-a prezentat nimeni, a fost scos iar la concurs. Este a doua oară când se organizează pentru acest post. Nu vin, pentru că răspunderea e foarte mare. Cinci ani vechime e cam mult, atât li se cere. Nu noi facem condițiile, ci ANFP. Nu vine nimeni. Noi nu putem cerem alte condiții. Sper că a doua e cu noroc”, a declarat Doru Drăgulescu, primarul comunei Licurici.

Postul de secretar s-a vacantat spre finalul anului 2018, după ce Carmen Ciobanu, cea care ocupa această funcție, s-a mutat cu serviciul la centrul APIA de la Turceni. Atribuțiile sale au fost preluate de jurista primăriei, Carmen Sârbu, care se ocupă și în prezent de această activitate.

Persoanele interesate să se înscrie la concurs trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, dar și vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 5 iunie. Concursul va debuta în data de data de 19 iunie, cu proba scrisă, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior candidaților.

Vizualizări: 3,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: