Poştaşii din Gorj, fără concedii de trei ani

Poştaşii ameninţă cu proteste din cauza faptului că nu-şi pot lua concediile de odihnă. Sindicaliştii din Poşta Română au întocmit un calendar de acţiuni de protest care prevede întâlniri cu mediul politic, pichetarea prefecturilor, a sediilor judeţene ale Poştei, dar şi un miting la nivel naţional în faţa Ministerului Comunicaţiilor. Nemulţumirile poştaşilor au fost prezentate autorităţilor judeţului, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de luni.

Radu Bălan, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România- Filiala Gorj, a înaintat un material prefectului Gheorghe Paraschivu prin care a prezentat nemulţumirile poştaşilor gorjeni. Sindicaliştii s-au plâns de neacordarea efectivă a concediilor de odihnă, de mai mulţi ani, pentru salariaţii care lucrează în mediul rural şi efectele determinate de această situaţie. De asemenea, au solicitat ca activitatea factorilor poştali să fie încadrată pe lista locurilor de muncă în condiţii deosebite, motivând distanţele mari pe care aceştia trebuie să le parcurgă prin ger, arşiţă, ploaie, viscol, ninsoare, zeci de kilometri zilnic.
La nivelul judeţului Gorj, în mediul rural sunt peste 100 de cazuri în care serviciul este asigurat de un singur angajat. În aceste condiţii, poştaşii nu-şi pot efectua concediul de odihnă, care, conform prevederilor Codului Muncii trebuie executat în natură. „Este vorba despre locuri de muncă unice, care trebuie să funcţioneze zilnic în programul de lucru stabilit, pentru a asigura continuitatea serviciilor poştale, conform legii, dar pentru care, în timpul concediului de odihnă al titularului, nu se pot angaja înlocuitori”, spune Radu Bălan. Sindicaliştii au cerut prefectului să se implice în rezolvarea acestor probleme.

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: