A născut un bebeluş la vârsta de 48 de ani

Surpriză de proporţii pentru cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. O mămică în vârstă de 48 de ani din Aninoasa a adus pe lume joi un bebeluş perfect sănătos. Naşterea a fost prin cezariană, iar evoluţia sarcinii a fost monitorizată în permanenţă de medici. Starea de sănătate a mamei, dar şi a fetiţei, căreia medicii i-au pus numele Maria, este bună.

Cazul a fost unul mai puțin obișnuit pentru cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului Județean din Târgu Jiu, asta datorită vârstei mamei. Simona Mărgineanu din Aninoasa a fost o gravidă cu risc, tocmai pentru că a rămas însărcinată la o vârstă atât de înaintată. Femeia, care s-a aflat la prima naştere, s-a căsătorit în urmă cu cinci ani. De-a lungul evoluţiei sarcinii nu au existat complicaţii, asta pentru că pe perioada celor 9 luni femeia a fost supusă unor teste şi a fost monitorizată în permanenţă de medici.
Fetiţa a cântărit la naştere 3000 de grame şi este perfect sănătoasă, spun medicii. "S-a finalizat un caz de obstetrică la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, monitorizat tot de medicii de aici. Particularitatea cazului constă în vârsta gravidei, 48 de ani, prima naştere, prima sarcină, obţinută pe cale naturală. Greutatea monitorizării este grevată de factorii pe care îi implică vârsta, în primul rând riscurile genetice, riscurile de malformaţii sunt mai mari, plus toate aparatele şi sistemele organismului corespunzătoare vârstei pot fi influenţate de sarcină. Obiectivul principal al unei monitorizări în sarcină îl reprezintă copilul să fie sănătos, în primul rând, şi atingerea termenului. Sunt două obiective care par simple la prima vedere, dar dificil de dus în tandem până la finalitate", a declarat Adrian Tetileanu, medic ginecolog în cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Teste peste teste
Medicii spun că mămica şi-a luat din timp toate măsurile pentru ca sarcina să nu aibă complicaţii. Sarcina n-a pus probleme, au mai spus medicii. "Pacienta a efectuat inclusiv testele genetice, a făcut amniocenteză la spitalul Polizu în București. Teste care sunt destul de costisitoare, dar a beneficiat de un fel de reducere sau compensare prin Casa de Asigurări. Aceste teste, nouă, ca obstetricieni ne dau o mare siguranță pentru că nu vorbim doar de dublu, triplu test, teste care sunt axate în special pe sindromul Dawn, teste care cuprind paleta largă şi exclude marea majoritate a posibilităţii unei afecţiuni genetice. În rest, sarcina n-a pus probleme în mod deosebit. Mama a tolerat destul de bine sarcina. A fost o naştere prin cezariană la termen. Bebeluşul s-a adaptat destul de bine la mediul extern", a mai spus obstetricianul Adrian Tetileanu.
Pentru că a fost adusă pe lume printr-o intervenție chirurgicală, micuța Maria a primit la naştere nota 9.

Vizualizări: 16,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: