Poştaşii gorjeni intră în concediu fără plată

Măsuri de criză la nivelul oficiilor poştale din judeţul Gorj. Cei aproape 450 de salariaţi vor fi obligaţi să îşi ia concediu fără plată câte două zile pe lună până la sfârşitul anului în curs. Măsura se va aplica la nivel naţional  începând cu data de 1 iunie şi va avea ca scop reducerea cu 7 milioane lei a cheltuielilor lunare ale acestui operator. Poşta Română are în momentul de faţă aproape 35.000 de salariaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.

Se anunţă vremuri grele pentru poştaşii gorjeni. Începând cu data de 1 iunie şi până la finele anului 2011 fiecare salariat al Oficiului Judeţean de Poştă Gorj va trebui să îşi ia două zile concediu fără plată în fiecare lună, prin rotaţie. Măsura a fost luată pentru a fi reduse cheltuielile societăţii. Până la ora actuală nu au fost desfiinţat nici un oficiu poştal din judeţul Gorj. În urma acestei decizii se estimează ca la nivel naţional să se facă economii de 7 milioane lei pe lună. S-ar părea că aceasta nu este singura măsură de criză aplicată pentru salariaţii Poştei Române, având în vedere că la sfârşitul lunii mai se anunţase că circa 2.000 de salariaţi, reprezentând 6% din personalul Poştei Române, vor fi afectaţi de aplicarea unor măsuri de restructurare operaţională, inclusiv prin reducerea numărului de sucursale, o parte dintre aceştia urmând să fie disponibilizaţi. Mai mult decât atât, pentru cheltuielile cu plăţile compensatorii aferente disponibilizărilor compania a bugetat suma de 36 milioane lei. Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată

PIERDERI

Operatorul poştal a înregistrat anul trecut pierderi de 29 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 327 milioane de euro.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: