Un singur constructor interesat de centura Târgu Jiului

Șanse mici să fie reluate lucrările pe centura Târgu Jiului. Un singur constructor a depus ofertă să redeschidă șantierul, dar încă nu i-a fost analizată documentația. 14 luni va avea la dispoziție noul constructor să ducă la bun sfârșit proiectul de la Târgu Jiu pentru care s-au obținut fonduri europene.

De aproape doi ani, Compania de Drumuri Naționale a reziliat contractul cu firma care câștigase inițial lucrarea. De atunci, nu se mai lucrează deloc pe centura municipiului Târgu Jiu, iar lucrările deja efectuate sunt în conservare ca să nu se degradeze.

Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a explicat, la Sud FM, că un singur constructor s-a arătat interesat să continue lucrările. “Este în stadiul de evaluare a ofertei. Este un singur ofertant, din păcate. Nu știu de ce constructorii n-au vrut să vină la Târgu Jiu. Este un constructor bun. Încă nu putem să-i dăm numele. Sperăm să fie documentația în regulă, să fie declarat câștigător și să începem lucrările”, a transmis Tudor.

În ceea ce privește exproprierile, Cristi Tudor a explicat că aproape toți oamenii care au case pe traseul centurii și-au primit banii. Despăgubiri mai trebuie să primească doar două familii care au locuințele în calea variantei ocolitoare. „Noi, pe partea de exproprieri, suntem aproape gata. Mai este o singură casă, din acelea fără acte pe terenuri. Una este aproape gata, mai este încă una cu care suntem pe ultima sută de metri ca să le putem da banii și să se poată muta oamenii. În rest, toate casele au fost preluate și suntem în stadiul obținerii autorizației de demolare. Partea de licitații nu pot să spun cât mai durează. Sunt niște pași care trebuie urmați foarte atent pentru că orice greșeală te poate duce la contestație și să te blocheze din nou și poți să stai doi, trei ani. Sunt licitații blocate în contestații de ani de zile”, a mai spus Cristi Tudor.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: