Posturile de 4.000 de euro pe lună pe care nu le vrea nimeni

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a ajuns într-o perioadă destul de critică din punct de vedere al personalului. Ambulanțele ajung să plece la pacienți fără medici, iar conform managerului s-a ajuns ca doar un cadru medical să fie pe tură.

Deși salariile sunt atractive, niciun medic nu pare să fie interesat să se angajeze la SAJ Gorj. Această problemă trenează de ceva timp, iar la posturile scoase la concurs nu s-a prezentat nimeni.

Managerul SAJ Gorj, Claudiu Constantinescu, spune că doar un medic pe tură mai există în acest moment, iar numărul minim de medici pe fiecare schimb este de doi.

”Este un salariu de aproape 4 mii de euro pentru un medic la Ambulanță. Este un salariu ca în străinătate. Aici intră și sporurile. Dacă vorbim de bani, aceștia sunt destul de mulți. Problema este că sunt colegi care pleacă din sistem, chiar luna aceasta se va mai pensiona o colegă. Vor rămâne pe partea activă 4 persoane și încă 2 care fac doar dispecerat. Practic, mai sunt doar 4 medici, iar unul dintre ei face doar gărzi de noapte. Am ajuns la limită, acoperim cu un singur medic pe tură. Ar fi ideal să avem doi medici pe tură”, a spus Constantinescu, la Gorj Tv.

Acesta mai declară faptul că sunt și perioadele de concediu care trebuie să fie respectate, iar atunci situația este extrem de complicată.

Vizualizări: 29,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: