Sute de amenzi pe drumurile din Gorj

430 de amenzi au aplicat polițiștii rutieri gorjeni la finalul săptămânii trecute, pe parcursul a trei zile. Au fost aplicate 146 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 194 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 83 de permise de conducere, din care 64 pentru depășirea regimului legal de viteză pe un anumit tronson de drum și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

"Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care,  prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic. Acţiunile vor fi continuate în funcţie de evoluţia situaţiei operative", a transmis IPJ Gorj.

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Runcu, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DJ 672 D Runcu, având o concentraţie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Și un bărbat de 41 de ani, tot din comuna Runcu, ce conducea un autoturism pe DJ 67 D Răchiți, având o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vizualizări: 948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: