Posturile medicilor pensionari, scoase la concurs

Medicii care profesează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, deși sunt pensionari, vor susține concurs pe post. Este vorba de medicii ale căror specializări nu au deloc căutare la Târgu Jiu și, deși au fost scoase la concurs în repetate rânduri, niciun doctor nu a dorit să vină la această unitate spitalicească. În cazul în care vor fi candidați care vor promova concursul, medicii pensionari pleacă din sistem.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu scoate la concurs patru posturi de medic. Este vorba de un post de cardiolog, un post de psihiatru, un post de medic boli infecțioase și un post de neuropsihiatru. Toți cei care ocupă în prezent aceste posturi sunt medici pensionari. ”Spitalul a scos la concurs posturile de medici care sunt ocupate în prezent de personalul pensionabil. În conformitate cu legea 95, aceste posturi sunt ocupate de medici pensionari din cauza deficitului de personal, urmând ca în baza aprobărilor de la Colegiul Medicilor și de la Consiliul Județean să fie menținuți până la ocuparea lor prin concurs. Toate aceste specializări sunt deficitare la nivelul unității”, a spus Cătălin Vienescu, șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Doctorul Barbu Negreanu, de exemplu, este singurul neuropsihiatru din județul Gorj și, deși este la pensie de mulți ani, acesta încă mai oferă consultații patru ore pe zi în Policlinica spitalului județean. Și cardiologul Rodica Cărășel este în aceeași situație, pensionară, dar mai practică în cadrul spitalului. Un alt medic pensionar este Camelia Negotin, psihiatru, și Valeria Popa, medic Boli Infecțioase.
Aceasta este a treia oară când posturile respective sunt scoase la concurs, spune conducerea spitalului județean Târgu Jiu.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: