Pot primi salariații CEO majorări salariale? Ce spune managerul Boza!

Conducerea CE Oltenia nu ia în considerare niciun fel de creștere salarială, cel puțin nu în curând. Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru acest an nu permite astfel de suplimentări salariale, spune managerul Sorinel Boza. Mai mulți sindicaliști au declarat că trebuie făcute creșteri de lefuri, pentru că salariații muncesc mai mult, iar de ani buni au aceleași salarii.

Managerul Boza nu exclude însă o creștere a lefurilor în situația în care va fi făcută o rectificare de buget. „Cum să putem să majorăm toate salariile în condițiile în care bugetul doar ce a fost aprobat de Guvern, săptămâna trecută, și partea de muncă vie nu prevede nicio creștere salarială. O să analizăm, pentru că lucrăm la 7 zile în cariere, să vedem ce va fi, și, undeva în lunile august, când se poate face rectificare corectă, să venim cu date concrete”, a declarat managerul CE Oltenia. Boza le-a reamintit sindicaliștilor că bugetul nu prevedea creșteri salariale încă din februarie, de când documentul a plecat spre București, pentru avizare. La acea vreme, bugetul a fost prezentat liderilor sindicali din federațiile reprezentative la nivel de companie.       

Sorinel Boza a avut și o reacție la afirmația lui Nelu Roșca, liderul sindical de la Cariera Roșiuța, care spunea că se poate ajunge la forme de protest dacă administrația nu va purcede la aceste creșteri salariale. „Domnul Roșca a participat la negocierile de la Contractul Colectiv de Muncă, iar creșterile de venituri, nu de salarii, au venit din partea noastră, ca un supliment în condițiile în care eram obligați să nu depășim acel fond de salarii, altfel nu trecea acel buget. Asta nu înțeleg, după trei luni de la finalizarea Contractului Colectiv de Muncă, domnul Roșca vine cu astfel de afirmații”, a conchis managerul CEO, care dă asigurări că fiecare salariat va fi plătit corespunzător, cu 187% pentru zilele lucrate în week-end, pentru că nu şi-ar permite să încalce Contractul Colectiv de Muncă. Unii sindicaliștii spuneau că este posibil ca salariații care lucrează la foc continuu să nu primească în totalitate banii aferenți zilelor de sâmbătă şi duminică.

Vizualizări: 3,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: