Potârcă, din pușcărie: „Vor să mă țină 20 de ani aici!”

Aflat în spatele gratiilor, unde execută trei condamnări penale care, însumate, i-au adus o pedeapsă de 8 ani, fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, e convins că va sta mult mai mult timp în penitenciar. Deși așteaptă cu sufletul la gură o eventuală decizie de grațiere, acesta susține că dosarul penal în care a fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut nu este singurul de care are parte.

„Obama” de Meteor spune că autoritățile îi pregătesc multe alte dosare, tot cu acuzații de evaziune fiscală, de unul dintre ele fiind sigur întrucât știe și cine face cercetările. Potârcă susține că, astfel, autoritățile vor să îl țină cât mai mult în spatele gratiilor, singurul lucru care i-a mai rămas de făcut fiind acela de a recunoaște încă de la început acuzațiile care îi sunt aduse. „Mi-au mai deschis două dosare pe care le-au dat la același polițist pe care l-am recuzat deja odată. Unul e deja pe instanță și mai e al doilea în lucru. Acum ori că am 5 milioane de euro, ori 20, la stat tot cu morile de vânt mă lupt. Mă acuză de evaziune și orice apărare mi-aș face, că sunt nevinovat, ei tot vor să mă condamne în continuare. Vor să mai îmi dea niște ani în plus ca să mă țină 20 de ani după gratii. Nu am decât să mă prevalez de legea mai favorabilă, să recunosc faptele. Sper să nu mă pomenesc cu niște pedepse astronomice. Să îmi facă de acum încolo câte dosare vor, că eu recunosc tot. La noi e dovedit că Justiția e compromisă și oricât mi-aș apăra eu dreptatea, tot degeaba ar fi. Zic cum vor ei. Nu mai cheltui nici cu avocații, nu mai pierdem timp. Recunosc, primesc pedeapsă mai puțină și să le adune pe toate”, spune Potârcă.

 „Mi-au cerut să fac denunţuri”

Fostul prezidențiabil susține că ar fi avut o șansă să scape cu pedepse mai mici dacă ar fi făcut și el denunțuri care să îi intereseze pe procurori. Potârcă afirmă că a refuzat orice colaborare cu „organele” și spune că singurul denunț pe care îl poate face este acela că el a făcut evaziune fiscală încă din copilărie. „Normal că au încercat prin tot felul de oameni să fac denunțuri, mi-au cerut să colaborez cu ei, dar nu aș vrea să fiu incorect față de unii oamenii. Acum poți găsi orice la oricine. O să mă declar evazionist încă de când eram mic, pentru că atunci erau două vaci pe Dealul Târgu Jiului și mama lua lapte de la vacile alea, eu consumam laptele, dar statului nu plăteam nimic. Am crescut, m-am îngrășat și am păgubit statul că nu am plătit pentru lapte. Ba, mai mult, vacile au ajuns și pastramă și nu am dat nimic statului. Acum plătim cu libertatea că de luat nu are statul ce să ne mai ia”, mai spune Potârcă.

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: